Last news in Fakti

19 Май, 2016 15:58 1 990 0

Откриха кариера за инертни материали, превърната в депо за нелегален спирт

  • кариера-
  • депо-
  • нелегален-
  • спирт

3 тона нелегален алкохол пък са открити в гараж и необитаема къща в Габрово

Откриха кариера за инертни материали, превърната в депо за нелегален спирт - 1
Снимка: Агенция Митници

База за добив на инертни материали до язовир Огоста в близостта до с. Горно Церовене, общ. Монтана е превърната в депо за нелегален спирт, съобщиха от Агенция „Митници“ (АМ).

Това е установено при внезапна проверка от служители от мобилна митническа група на Централното митническо управление и от сектор „Оперативен контрол" на Митница Лом. До фургона на охраната митническите служители са открили три еднотонни контейнера и три 200-литрови варела, пълни с общо 3 600 л. високоградусов спирт.

Взетите на място проби са показали, че спиртът е с алкохолен градус между 99,4 и 99,9  Vol.% alc. За спирта не са представени никакви документи. Базата се стопанисва от юридическо лице със седалище в София.

Спиртът е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ.

Три еднотонни контейнера, пълни с вино без документи, удостоверяващи, че стоката е освободена за потребление, пък са открити при проверка в гараж в Габрово.

Гаражът е ползван от физическо лице. Задържани са общо 2750 литра вино.

Необитаема къща до гаража, собственост на същото физическо лице, пък е била превърната в склад са високоалкохолни напитки. Там са открити пластмасови туби с вместимост по 5, 10 и 11 литра, пълни с общо 201 литра различен алкохол с алкохолен градус между 33 % vol. и 94 % vol, също без документи.

Установените количества в гаража и къщата са задържани от служителите на Митница Свищов. Взети са проби за анализ.

Случаите се разследват, ще бъдат образувани административно наказателни производства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА