918 0

Иззеха над 200 000 къса контрабандни цигари

Спецоперации са проведени на територията на Бургас, Варна и Драгоман

Снимка: МВР
Снимка: МВР
Анжелина Димитрова

Над 200 000 къса контрабандни цигари са иззети при спецоперация, проведена на територията на Бургас, Варна и Драгоман, съобщиха от МВР.

В нея са участвали служители на РДГП-Бургас, Русе и Драгоман. В хода на проведените действия, в близост до КПП „Кошарица”- к.к. „Слънчев бряг”, бил спрян за проверка товарен автомобил „Volkswagen Transporter”. При щателната инспекция граничните полицаи открили специално изграден в тир-а тайник, в който били укрити 21 000 къса цигари с молдовски акцизен бандерол и други 21 000 къса – без бандерол.  В процеса на работа, като съпричастни в извършеното престъпление, освен водачът на товарния автомобил са задържани и още двама мъже – българин и украинец. При извършените претърсвания и изземвания от тях и управляваните от тях автомобили са открити още 200 къса цигари, мобилни телефони, голям брой сим карти, български левове, румънски леи и украински гривни -  приблизително на обща стойност около 15 000 лева. Общото количество на иззетите контрабандни цигари в Бургас възлиза на  42 200 къса.          

По същото време граничните полицаи извършили проверки и на шест депа за временно съхранение на акцизни стоки, намиращи се в региона на Варна. Там те намерили и иззели общо 38 460 къса цигари, част от които облепени с молдовски и македонски бандерол, а друга – без наличието на български акцизен бандерол. Установени и задържани са двама български граждани, чиято съпричастност към намереното контрабандно количество акцизна стока се изяснява. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГПУ- Бургас, работата по документирането му продължава.

Други над 165 000 къса цигари, контрабанден внос от Сърбия, са задържани от служители на Регионална гранична дирекция – Драгоман. Акцизната стока били укрита  в товарни композиции на БДЖ. Към момента са задържани петима български граждани, които по първоначална информация са участвали в престъпната схема. Продължава извършването на процесуално-следствени действия и установяване на съпричастни лица. Случаят е докладван на Районна прокуратура –Сливница,  образувано е досъдебно производство, работата по което продължава.

България


Напиши коментар:


Публикувай