Last news in Fakti

22 Август, 2016 12:08 2 554 0

Разбиха две наркогрупи в "Слънчев бряг"

  • иван слънцето-
  • слънчев бряг-
  • разпространение-
  • наркотици-
  • наркогрупи

Една от тях е на небезивестния Иван Слънцето

Разбиха две наркогрупи в "Слънчев бряг" - 1
Снимки: МВР

Заловихме две групи за разпространение на наркотици на територията на Слънчев бряг. Едната беше ситуирана в Поморие, другата беше софийска наркогрупа, която живееше и осъществяваше престъпна дейност в "Слънчев бряг". Това заяви на пресконференция днес главният секретар на МВР Георги Костов.

Софийската група е с лидер Иван Слънцето. Според прокуратурата тя е пласирала дрога през лятото на известен плаж в Слънчев бряг, а през зимата на територията на зимните курорти. При акцията са намерени кокаин, хероин и амфетамини.

"След стрелбата по Митьо Очите бяха повдигнати проблеми във връзка с криминогенната обстановка в "Слънчев бряг". Цялата държава пристъпи към отсрамване на проблема, за да стане това място по-привлекателно за туристи. Помните срещите, които бяха проведени от ГДБОП. Тогава искахте информация, но ние бяхме лаконични", припомни Костов.

По думите му тогава полицията започва да следи две групи - едната ситуирана в Поморие, но осъществяваща дейността си на територията на "Слънчев бряг", а другата - от София.

"Първата операция беше на 22 юли срещу групата на Любо Мазния. Двама души бяха задържани в землището на Каменар в модернизирана плантация за марихуана. Единият от задържаните е знаково лице в крими средите - става въпрос за така наречения Барбарон, който е привлечен като обвиняем и за побой над ваш колега", разказа Георги Костов.

Втората група, по чиито следи тръгва полицията, е на небезивестния и в столицата Иван Слънцето, приоритетно осъществявала наркоразпространение на "Какао бийч". От тази група са задържани 7 лица, подчерта Костов.

"Държавата проявява непримиримост в борбата с престъпността", заяви Даниела Попова, шеф специализираната апелативна прокуратура.

"В пет от лицата са намерени наркотици от целия спектър - марихуана, амфетамини, кокаин, екстази, хероин. Зимата работят по курортите, лятото по морето. Тайни свидетели описаха ясно структурата на групата, а член на групата потвърди показанията им", разказа Попова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА