1 827 1

Вътрешен човек е съучастник в обира на банкомата?

Безпрецедентен е начинът, по който е обран банкоматът - без видими щети върху апарата, крадците го отключили, взели са касетките и след това са го заключили

Анжелина Димитрова

От МВР не изключват възможността вътрешен човек да е съучастник в грабежа на банкомат в софия заради начина, по който са действали крадците. 

"Липси от магазина не е имало. Колегите, които са били на място, изследвайки защо е било необходимо взломяването на тази врата, са се насочили към банкомата, който се намира до вратата", разказа по БНТ Антон Златанов - зам.-директор на СДВР.

Безпрецедентен е начинът, по който е обран банкоматът - без видими щети върху апарата, крадците го отключили, взели са касетките и след това са го заключили. Първоначално, полученият сигнал в полицията е бил за срязан катинар на входната врата на голям магазин точно срещу кметството на район "Връбница". Смятало се е, че обирът е в хипермаркета.

"Банкоматът е работел, абсолютно здрав, на външен вид изглежда, че всичко му е наред, въпреки това са повикани компетентните лица от съответната банка и охранителна фирма и при отварянето, отключването на банкомата е констатирана липсата на значителна сума пари - над 100 хил. лева", разказва още Затанов.

Най-вероятно крадецът или крадците са имали вътрешна информация и са използвали подбран или подправен ключ. Полицията работи по всички възможни версии, като се има предвид, че за такова престъпление е необходимо извършителят да разполага със специфични данни, техники и умения. Откраднатата сума е близо 150 хил. лв.

От СДВР коментираха, че са наясно с групите, които обират банкомати. От началото на годината има 5 подобни взлома. По случая е образувано досъдебно производство.

София / България


Още по темата

 • Гръмнаха банкомат в Гърмен

  Гръмнаха банкомат в Гърмен

  Банкомат е взривен в Гърмен, няма данни за липси, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Благоевград. Около 03:45 часа снощи на тел.112 е получен сигнал ...
  28.12.2016
  1 145
  0
 • Откраднаха близо 150 хил. лв. от банкомат

  Откраднаха близо 150 хил. лв. от банкомат

  Над сто хиляди лева са откраднати от банкомат в София, съобщиха за Факти.бг от СДВР. Снощи в 3:20 часа, в полицията е получен сигнал за взломена ...
  24.08.2016
  1 946
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 11:52  28.12.16
  ( От СДВР коментираха, че са наясно с групите, които обират банкомати. ) Интересно как се отключва и заключва банкомат? Това да не е входна врата? Защо не ги хванат, като са наясно кои са?

Напиши коментар:


Публикувай