1 849 1

Железарят, нарязал с трион жена си, остава за постоянно в ареста

Калина Петрова

По искане на Окръжната прокуратура в Шумен съдът взе постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за железарят, който уби и наряза с моторна резачка съжителката си. 45-годишният Стефан Радославов е обвинен в убийството по член 115 от Наказателния кодекс.

Убийството на 49-годишната Галина.Д. е извършено в периода от 12 до 21 август 2016 г. Сигнал за изчезналата жена е подаден от нейните близки на 19 август. На 21 август 2016 г. при проверка в дома на работещия като майстор-железар мъж в кв. „Гривица“ в Шумен полицейски служители открили в килер до къщата му разчленен труп и тленни останки в напреднал стадий на разложение. Стефан обяснил, че той е убил съжителката си и това са нейните останки.

Извършителят е осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние и домашно насилие. На 16 август 2016 г. с решение на Варненския апелативен съд наложените му пробационни мерки след споразумение, одобрено от съда, които той не изпълнявал, са заменени с 9 месеца и три дни лишаване от свобода.

Днес той се опита да хитрува по време на делото, като в съдебната зала се направи, че не разбира, че това е съдебно дело. За това обвини служебния си защитник Мартин Пеев, но не успя да си намери друг адвокат за единия час, в който съда излезе в почивка. Според запознати той вече е разигравал и по друго дело този номер. По време на мярката за неотклонение подсъдимият не говори много. Когато чу, че го оставят в ареста, каза, че ще обжалва и ще си търси друг адвокат за пред апелативния съд.

По-късно прокурор Георгиева обясни пред журналисти, че са събрани достатъчно доказателства, безспорно доказващи вината му. Тя добави още, че убийството е извършено в къщата на улица „Червена стена“ - там, където бе намерен и разчленения труп. Имало данни, че Стефан се готвел да се отърве от останките, като за целта си купил кола.

Намерено е и оръжието, с което е извършено убийството - нож. С него мъжът нанесъл фаталния удар в областта на шията на жена си Галина. Преди това обаче я ударил силно с точилка по главата.

Точната дата на извършване на престъплението не е ясна. Не са известни и конкретните мотиви за убийството.

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Шумен / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ???
    Отговор
    1 14:42  25.08.16
    " жена си, съжителката си, трион, моторна резачка, точилка, нож". Не схващам нещо!

Напиши коментар:


Публикувай