Last news in Fakti

20 Октомври, 2011 18:44 1 532 1

Задържаха рекордьор по престъпления

  • софия-
  • рекордьор по престъпления-
  • рецидивисти-
  • кражби-
  • радомир

Трима рецидивисти са извършители на поредица кражби в Радомирско

Преди два дни те бяха заловени от служители на СДВР. На членовете на групата е постановено 72-часово задържане, очаква се да им бъде наложена мярка „постоянен арест”. Единият от тях - С.З., е „рекордьор” по извършени престъпления до момента е задържан 91 пъти в поделения на МВР, излежавал е и ефективни присъди

Тримата рецидивисти, които бяха задържани преди два дни от полицаи от СДВР, са извършили 9 кражби в Радомирско. Седем къщи в с. Жедна и две в с. Гълъбник са били обект на посегателство от заловените преди два дни в района на КПП – Владая. Тарторът на групата Б.Б./54 г./ от Омуртаг и съучастниците му С.З./46 г./ от столицата и Н.Д./30 г. / от Стара Загора са задържани с прокурорско разпореждане за срок от 72 часа. Поискан им е постоянен арест и предстои гледането на мярката от съда.
От апартамент в столицата и от автомобила им „Фолксваген „Пасат” с търговищка регистрация са иззети множество вещи, които са били откраднати от имотите. Групата вземала всичко, което й попадне под ръка – микровълнови печки, прахосмукачка, пералня, инструменти, електрически кабели, водопроводни кранове, хранителни продукти и зимнина. Собствениците на част от разбитите къщи са издирени от служителите на реда, но на три от тях стопаните още са в процес на установяване. Повечето са открити в столицата, за да съобщят за липсите и да разпознаят откраднатите им вещи.
Групата е задържана след двумесечно разследване на столични и пернишки криминалисти. Б.Б. е осъждан за убийство и регистриран в полицията за множество кражби и грабежи. С.З. е „рекордьор” по извършени престъпления, задържан е в поделенията на МВР общо 91 пъти до момента, излежавал е и ефективни присъди. Богато е криминалното минало и на Н.Д., регистриран за десетки кражби, грабежи и хулигански прояви.
Продължава съвместната работа на ОДМВР–Перник и СДВР за документиране на престъпната им дейност. Проверява се и дали те са извършители на други престъпления в Пернишко и Софийско.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    negi puskaite che napravihme firmite za sot milioneri