Last news in Fakti

30 Септември, 2016 15:43 5 142 6

Осъдиха 16-годишен за блудство

  • осъдиха-
  • 16-годишен-
  • блудство
Осъдиха 16-годишен за блудство - 1

Районна прокуратура - Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 16-годишно момче, от гр. Харманли, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 29 април 2016 г. в Стара Загора извършил действия на полово удовлетворение по отношение на лице от същия пол, като е употребил за това сила.

За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години, след приложение на чл.63 от Наказателния кодекс – „лишаване от свобода“ до три години.

Районен съд - Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като младежа се е признал за виновен. Представителят на Районна прокуратура –  Стара Загора е поискал на подсъдимия да бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, като наказанието се изтърпи ефективно.

Мотивите на прокурора за налагане на ефективно наказание са били напълно приети от съдебния състав. След като е бил признат за виновен от Районен съд - Стара Загора на 16-годишния било наложено наказание „лишаване от свобода” при „общ” режим за срок от една година.

След редукцията на наказанията определеното наказание е намалено с 1/3 и подсъдимият трябва да изтърпи ефективно наказанието си, а именно „лишаване от свобода” за срок осем месеца в Поправителен дом – Бойчиновци.

По делото е установено, че той е бил настанен в Дом за деца лишени от родителски грижи в Стара Загора. Момчето е извършвал многобройни бягства от дома, като нееднократно бил обявяван за общодържавано издирване. На 29 април 2016 г. вечерта в помещение, в институцията където е бил настанен, използвайки сила, той е извършил блудствени действия по отношение на дете, което също е било настанено в Дома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доган Борисов Пеевски

    0 0 Отговор
    8 месеца???? За изнасилване дават 8 месеца??? Няма такава държава! Тва малко л..но трябва да лежи 2 години в поправителния и 10 години в затвор!!! А, ако беше над 18 години направо ефективна присъда 30 години и да излезне боклук от затвора!!!
  • 2 велислав

    0 0 Отговор
    Какво значи присъда от две до осем години? Какви са тези локумени присъди? Или две или осем. Как се степенува изнасилване за две и как за осем години? Каква е разликата в изнасилването? Какъв е този марж от шест години?
  • 3 бай Пешо

    0 0 Отговор
    не се косете сега в Бойчиновци ще му върнат всичко
  • 4 ГОСТ

    0 0 Отговор
    дано има здраво дупе за бойчиновци
  • 5 МАНГАЛА

    0 0 Отговор
    Гаранция е бил някой харманлийски м....л с обратна резба
  • 6 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    В Беле да чука камъни 10 години, щом е толкова мераклия да чука нека да му се даде шанс на момчето