685 1

Москов пристигна в следствения отдел на СГП

Димитрина Ковачева

Здравният министър в оставка д-р Петър Москов пристигна в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СГП). Той не пожела да коментира пред журналисти причината за явяването му в Следствения отдел.

Час преди това от там излезе неговият заместник д-р Адам Персенски, който заяви, че му е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление във връзка с дарението на ваксини между България и Турция през 2015-та година.

Адам Персенски е обвинен в длъжностно престъпление заради ваксините бартер от Турция.Никой не се интересува, че сме внесли ваксини за 4 млн., каза Персенски, който е на свобода срещу подписка.

Основното обвинение е, че заради бартерът с Турция България е била ощетена с около 400 хил. лева, изнасяйки ваксини за туберколоза за южната ни съседка. Бартерът бе осъществен през 2015 г.

Проверката на държавното обвинение започна още миналата година, а развръзката идва сега. Скандалът избухна, след като стана ясно, че ние сме взели от Турция пентаксим и ваксината срещу хепатит "Еувакс" без разрешение за ползване. Държавата ни пък дала на Турция ваксини за туберкулоза.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • RISES
    Отговор
    1 10:33  23.11.16
    пандиз-кириз за гербераските подлоги....

Напиши коментар:


Публикувай