Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 15:05 1 031 2

Неправоспособен шофьор бе осъден условно за даден подкуп на полицай

  • неправоспособен шофьор-
  • осъден-
  • условно-
  • подкуп-
  • полицай

Варненският окръжен съд призна за виновен Д.А. от град Девня за това, че на 17.11.2016 г., в землището на Игнатиево, Варненска област, дал подкуп сумата от 50 лева на полицейски служител, за да не извърши действие по служба.

Преди 11 дни младши автоконтрольор от група „Пътен Контрол" при РУ-Аксаково спрял моторното превозно средство, управлявано от неправосподобния шофьор. След като установил, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление, а леката кола няма винетен стикер за 2016 г., пътният полицай решил да състави акт нарушение на Закона за движение по пътищата. Тогава Д.А. подхвърлил в патрулния автомобил банкнота от 50 лева, след което бил задържан и предаден на съд.

Пред състав на ОС – Варна мъжът се призна за виновен, прие фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, и отказа да се събират доказателства в съдебната фаза. Затова присъдата му бе намалена с 1/3, като определеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, отложено с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 400 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в 7-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Atilla

    0 0 Отговор
    Без винетка глобата мисля,че е 300лв без книжка незнам,но е смешно за това да дават 400 лв и условна присъда

    Коментиран от #2

  • 2 Знаещ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Atilla":

    Не мисли, че само присъда има. Има и актове за установените административни нарушения съгласно ЗДВП ;)