1 358 0

В Бургас пресякоха сделка с екстази

В Бургас пресякоха сделка с екстази
Стефанаки Йоанис

Двама мъже са задържани в Бургас за разпространение и съхранение на наркотици при специализирана полицейска операция. Тя е проведена в четвъртък от служители на СБОП-Бургас и ОДМВР-Бургас под наблюдението на Окръжната прокуратура в морския град. Резултатите от операцията бяха обобщени от главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, заместник-директора на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев, говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев и началника на отдел „Противодействие на наркотрафика“ – ГДБОП Цветан Панков.

Двамата мъже – Д.Х. от Разград и С.А. от Бургас са заловени в момент на сделка. От тях са иззети около 20 000 зелени таблетки /5,8 кг/ с нарисувано върху тях усмихнато лице. При експертиза по-късно е установено, че те съдържат MDMA, екстази.

По случая е образувано досъдебно производство. На Д. Х. е повдигнато обвинение за незаконна търговия и притежание на наркотици /чл. 354 от НК/. Утре окръжната прокуратура в Бургас ще поиска постоянна мярка за задържането му. В хода на разследването е установено, че срещу 53- годишния има друго досъдебно производство за контрабанда на цигари.

По първоначални данни, заловеното у тях наркотично вещество е било на стойност между 42-43 хиляди лева.

България


Напиши коментар:


Публикувай