1 697 2

Задържаният агент на ДАНС остава в ареста

Стефанаки Йоанис

Задържаният агент на ДАНС остава в ареста. Това реши Софийският градски съд на заседание снощи, съобщи БНТ.

Евгени Иванов е началник на отдел в дирекция "Контраразузнаване". В четвъртък му бяха повдигнати три обвинения - за измама, документно престъпление и разгласяване на държавна тайна. Досъдебното производство е образувано по сигнал на ДАНС. Според него Иванов е измамил чужди граждани, че ще получат разрешение за постоянно пребиваване в България и е осигурил подправени документи на чужденците.

За услугите служителят на ДАНС е получил над 36 000 лева. Прокуратурата твърди, че са събрани доказателства, че Иванов е издал държавна тайна, като споделил на свидетел информация за подслушвани лица, заподозрени в тероризъм и друга противозаконна дейност срещу сигурността на страната. Максималното наказание по обвиненията е осем години затвор.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • невярващия
  Отговор
  1 18:34  18.12.16
  Абе защо ни баламосвате какъв затвор каква държавна тайна та то ДЪРЖАВА ОТ 25 ГОДИНИ НЯМА. Един работен костюм едни гуменки и в БЕЛЕНЕ. Естествено конфискуване на цялото имущество.
 • ДИВИНА
  Отговор
  2 00:39  22.12.16
  Това е като някакъв абсурден виц.момчето е отговорно..живее скромно и го познавам.И какво имущество за Бога..живее на квартира..стига филми ..какъв го изкараха..

Напиши коментар:


Публикувай