Last news in Fakti

10 Ноември, 2011 14:08 1 116 3

Спипаха крадец на лаптопи

  • софия-
  • крадец-
  • преносими компютри-
  • мениджър-
  • задържан

 Служители на Шесто районно управление задържаха 26-годишен за незаконно присвояване на 17 преносими компютъра от частна фирма. Нанесените щети възлизат на 34 000 лева, съобщиха от СДВР. Управителят на фирмата сигнализирал в полицията за мениджъра Е.П., който се занимавал с  инсталиране на софтуер на новите лаптопи. Първоначално служителят изпълнявал задълженията си, но от началото на лятото колегите му започнали да се оплакват, че не получават от него преносимите си компютри след инсталиране. Междувременно мениджъра престанал да идва на работа, което накарало ръководството на фирмата да подаде сигнал в Шесто районно управление. В хода на разследването станало ясно, че недобросъвестният служител присвоил незаконно 17 лаптопа. За два от тях служителите на реда установили, че има записни билети в заложни къщи на бул. „Христо Ботев” и „Сливница”. За друг преносим компютър станало ясно, че бил пласиран на приятел на мениджъра. Пред полицаите той разказал, че имал финансови затруднения и с това оправдал постъпката си. На 4 ноември мениджърът бил задържан в полицията за 24 часа, а впоследствие с постановление на Софийска районна прокуратура – за 72 часа. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 206 ал.1 от Наказателния кодекс.   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 1 Отговор
    "Спипаха",на-пипаха,о-пипаха,из-пипаха или-просто хванаха,задържаха,заловиха,а,Калина?!!
    Защо толкова държите там на уличният,разговорен,жаргонен език,сякаш е чудо голямо да сте т.н.жълт таблоид!
    Нали,все пак,сте официална медия,а не някакво си булевардно издание!
    С такова псевдо-оригиналничене се харесвате само на каруцарите по пиацата,на пиандетата по кръчмите,на онези със стоката горе по бирите и на всички други индивиди с по-лекичък
    багажец!
    Но в едно може би сте прави-онези от последната група са-за жалост!-болшинство в Бъл{"ЧАЛ}гария и,ако е така и ако много държите на такива"читатели"и на техният телешки възторг от написаното-то,тогава,ДЕРЗАЙТЕ!




  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    До № 1 ГОСТ
    Хей ,ти какво искаш да кажеш.Май си раздразнен за нещо!!
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    До Ир-Ир-ето ти си точно някой от цитираните по-долу.