Last news in Fakti

2 Март, 2017 08:46 3 696 10

За 10 дни цигани биха 4 горски в Панагюрско

  • поибрене-
  • горски-
  • цигани-
  • дърва
За 10 дни цигани биха 4 горски в  Панагюрско - 1

Според началника на местното горско, жителите на ромската махала получават целеви помощи за отопление, но не разходват средствата за това

За последните 10 дни има четирима пострадали горски служители в Панагюрско. Вчера двама горски стражари бяха пребити в панагюрското село Поибрене след направена забележка за изхвърлен боклук.

Според началника на местното горско, жителите на ромската махала получават целеви помощи за отопление, но не разходват средствата за това.

Ромите изсичат близките гори, за да си набавят дърва за отопление.

При един от инцидентите нарушител е заловен в Панагюрище, като той посяга на горския служител с метална тръба. В опит да се предпази, горският служител е ударен през ръката и има два счупени пръста, съобщи бТВ.

При друг случай горски стражар отново е бит, но все още тече разследване дали става въпрос за инцидент по служба или за битов инцидент.

Според местните стражари незаконната сеч е всекидневие в този край. Те казват, че пишат постоянно актове, но не знаят дали реално има събираемост на глобите.

Горските поискаха помощ от държавата, за да се справят със ситуацията. Утре се готви и протест на стражарите в ромската махала в Поибрене, като те призоваха всичките си колеги от цяла България да се включат.

Екип на „Здравей, България” отиде в болницата в Панагюрище, където е настанен един от пострадалите Пенчо Шанов. Той е с хематом в черния дроб. Другият е със сътресение на мозъка, напуснал е болницата по собствено желание.

Двамата горски забелязали мъж с каруца, който изхвърлял битови отпадъци в горския масив и се приближили към него със служебния автомобил.

„Колегата ми направи забележка. След това ни направиха засада. Започнаха да хвърлят камъни, удряха ни с тояги. Счупиха огледалото на служебния автомобил, след което започнаха да ритат и удрят по колата. Измъкнаха ни от нея и ни биха много. С нищо не сме ги провокирали”, разказа Шанов.

Началникът на Горското в Панагюрище Петър Тодоров обясни, че и друг път е имало подобни случаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенчо

    25 0 Отговор
    ”Горските поискаха помощ от държавата, за да се справят със ситуацията. Утре се готви и протест на стражарите ”
    Аз пореден път се убеждавам,че м...лите мръсни си правят с нас каквото поискат,а ние тихичко ще протестираме. няма ли ловци в тая смешна държава,тръгнал да му посяга с тръба,я го излумкай с бренекето и му остави мър*ата за назидание на останалите. Ама за съжаление сме си овце и такива ще си останем.
  • 2 Бръм

    13 0 Отговор
    В Циганска държава друго не се и очаква !!!
  • 3 666

    16 0 Отговор
    Щом панагюрско падна, работата зле.
  • 4 Дид

    20 0 Отговор
    Явно няма достатъчно българи, които да направят засада на циганите. Това е положението. Представям си примерно циганите в сърбия да набият държавни служители.... сръбската полиция ще им пръсне черните, миризливи задници! Но в държава членка на ЕС, на която се налагат евро-п...лските ценности за равенство и либерализъм, този който не работи, не плаща данъци, краде, изнасилва и убива, е по-равен от останалите, закрилян е от закона, има права и никакви задължения! А защо не се вдигаме ли?! Ами нали се случва на други, а не нас, така че ще теглим по една м..на и всяко чудо 3 дни. То даже и скинари нямаме, а имаме толкова м...ля. Сбъркани са и природните закони в случая - в джунглата и саваната, колкото са хищниците, толкова са и жертвите. Равновесие. Но в България и природата е безсилна.

    Коментиран от #7

  • 5 abv

    10 0 Отговор
    Трябват законови промени за да се гарантира сигурността на горските служители. Вчера единия спомена че стрелял във въздуха но нямало ефект върху мангала. За да има ефект според мен трябваше да стреля в него. Доа оборудват горските с оръжия със стоп патрони и да имат право при явно нападение да стрелян.т по такива подобия на маймуни.
  • 6 колю

    13 1 Отговор
    Каква работа изобщо имат с каруцата в гората ? Защо трябва да се дебнат и ловят когато крадат дърва и съсипват всичко в нея и в полетата ? Полиция , горска стража ,военна полиция и спец части ако трябва. Да си правят тренировки там , а не на изкуствени полигони . Не трябва да се допускат изобщо там защото излизат само за да крадат и опустошават. Нямат никаква собственост там-нима ,гора ,градина или негови животни . Търтей и лентяй който е намерил лесното да не сади ,а само да реже и то не за да се стопли ,а за да продава. Всеки ден преминават през единствен мост по 6 каруци ,3 пъти на ден с млади ясенови и дъбови дървета рязани с машина . Просто няма от къде другаде през Река Камчия. Вътре качени по двама -трима . Не колата , а къщата ще запалят на обикновения човек и хората не смеят дума да кажат. Е горския ,и селския полицай и кмета -всички знаят ,че търгуват ,но .... Или си плащат на някой от тях. Съсипаха Лонгоза около Дъбравино ,Гроздьово и въобще хората не смеят и да сеят нещо на около . Няма да си го приберат-само ще работят за да ядът тези изроди. Няма млади юнаци като преди да им хвърлят каруците в реката. Гора няма да остане ,а и работа няма да има заради тази напаст.
  • 7 Помияри вън

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дид":

    Няма не скинари, няма патриоти! А патриоти липсват, защото умишлено ги съсипаха, прогониха и унищожиха. Където и да съм работил, все ми разправяха: "Абе, дали ром, дали българин - то е едно и също". Наистина ли? Значи висшистите са като едва сричащите роми с втори клас и малолетни булки? Нима да те оженят мама и тате на 12-годишна възраст изисква някакъв риск, както е при етническия българин? Нима етническите българи точим държавния бюджет със социални помощи заради многобройните ни деца, за които не сме сигурни от кой са се пръкнали? Кое и къде точно е същото?!

    Изключително просто е! Това е напаст, която е трудно да се обучи на каквото и да е, защото много по-лесно ще отиде и открадне, отколкото да се хване и работи. Трябва да искат да работят, а покажете ми един жагал, който търси работа - това е необичайно явление. Какви интеграции, какви 5 лева?! Хванете ги и им платете билета до Франция да си разпънат катуните пред Елисейския дворец! Дайте им по €300 евро и подпишете декларация с обещание да не се връщат!
  • 8 barbaron

    4 1 Отговор
    не сме народ а мърша....
  • 9 Васичка Атанасова

    9 0 Отговор
    бой на циганите
    бой
  • 10 гост

    8 0 Отговор
    Наказанието е проблема тук. Защо горските да нямат право да стрелят на месо с бойно оръжие при самоотбрана? Те са пазители на горите и уредници как да се експлоатират белите дробове на природата. Нима техните права трябва да са по-малки от тези на МВР - в повечето случаи бездействащи в патрулките пред кафетата. Един горски е много по-вероятно да се срещне с опасен човек отколкото катаджия или патрулиращ полицай. На циганин актове не се пишат, той няма адрес, работа, заплата, лична карта, а камо ли морал и етика, които се учат в осми клас, а циганина не стига дотам. Той е грамотен ако може да чете и това е достатъчно, понеже е един от малкото. Но точно тези индивиди имат повече права, повече искания и повече зачитан статут от разумния човек, данъкоплатец, работещ, истински родител и зачитащ законите на страната.
    Защо е така? Има 240 избранници, нека един да отовори на този въпрос.