936 5

Прокурор е спипан с бракониерски улов

Стефанаки Йоанис

Заместник-районният прокурор на Кърджали Чавдар Чавдаров е бил заловен с над 40 кг риба и 50 метра мрежа, за които не е представил документи.

На 13 март, около 8 часа, в района на бившия Оловно-цинков комбинат в Кърджали, служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури установили, че Чавдаров пренася в лекия си автомобил "Нисан" 38 кг. морунаж, 2 кг. речен кефал и 800 грама бяла риба, оплетени в 50 метра хрилна мрежа, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Автомобилът не е специализирано транспортно средство по Закона за ветеринарно медицинската дейност, а рибата е била без декларация за произход.

На заместник-районния прокурор е бил съставен акт, а рибата и мрежата са били иззети. Чавдар Чавдаров пък е дал писмени обяснения по случая в полицията в Кърджали. Прокурорът е в отпуск по болест от 20 октомври 2016 г.

Районният прокурор на Кърджали е разпоредил дисциплинарна проверка, след приключването на която и в зависимост от резултата й, материалите ще бъдат изпратени на прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет по компетентност, като орган, който единствен може да налага дисциплинарни наказания на административните ръководители и техни заместници, допълват от държавното обвинение.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Генерала от запаса
  Отговор
  1 20:14  14.03.17
  Хайде в панделата
 • Хабер прес
  Отговор
  2 15:42  15.03.17
  Нищо не могат да му правят, той е и с ДПС БЕТОН. ДПС се грижи за всички свои слуги.
 • Гост
  Отговор
  3 17:58  15.03.17
  трябва организация , която да се грижи за такива, пуснати от системата . И то с драстични мерки .
 • кроко
  Отговор
  4 22:30  15.03.17
  То, само това да беше, с мед да го намажеш тоя прокурор! Ама 95% от хората в съдебната система са престъпници и бракониерството е най-малкия им грях! И 38 кг. риба, тоя на пазара ли е щял да я продава!
 • СЪД
  Отговор
  5 13:10  17.03.17
  А ТЕ ПРОКУРОРИТЕ СА ЗАНИМАВАЛИ С ДАЛАВЕРИ НЕ ЗНАЕХ МИСЛЕХ ЧЕ СА ПОЧТЕННИ НЕ ВЗЕМАТ НИЩО И РАЗДАВАТ СПРАВЕДЛИВИ ПРИСЪДИ А ТЯ КВА БИЛА РАБОТАТА ДА НЕ БИ СЛУЧАЙНО И ПОДКУПИ ДА ВЗЕМАТ ЗА НЯКОЙ ДЕЛА ДА ГИ ПРИКРИВАТ ААА НЕ МИ СЕ ВЯРВА ТЕ СА ЧЕСТНИ

Напиши коментар:


Публикувай