Last news in Fakti

2 Май, 2017 11:29 1 956 3

Обвиниха българи и сирийци за трафик на бежанци

  • трафик-
  • бежанци
Обвиниха българи и сирийци за трафик на бежанци - 1
Снимки МВР

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама сирийци и трима българи за организирана престъпна група за трафик на чужди граждани през България.

Трима от обвиняемите са задържани на 27 април в София и Харманли при специализирана операция на ДАНС, ГДБОП и Специализираната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Другите двама са вече с наложена мярка „Задържане под стража“ от Русенския районен съд по друго дело.

По време на специализираната операция на 27 април са задържани ръководителят на групата Лазгин Мустафа, сирийски гражданин, със статут на бежанец, Али Мохамед – също сириец с хуманитарен статут и българинът Радослав Янков.

При извършените обиски в автомобилите и ползваните от тях жилища са открити множество мобилни телефони, СИМ карти, преносими компютри, документи за финансови преводи, чужди документи за самоличност и други доказателства за престъпната им дейност.

Другите двама от групата – Ивайло Димов и Мартин Димов, са задържани в Русе по друго дело. Те също са привлечени като обвиняеми за незаконен трафик на мигранти, предстои материалите по предишното им дело да бъдат присъединено към досъдебното производство на Специализираната прокуратура.

Лазгин Мустафа, Али Мохамед и Радослав Янков остават за постоянно в ареста по решение на Специализирания наказателен съд.

Обвиниха българи и сирийци за трафик на бежанци

Обвиниха българи и сирийци за трафик на бежанци


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    2 1 Отговор
    Онези с българските имена май не са българи...

    Коментиран от #2

  • 2 шшшт

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо Грую":

    А ти българин ли си ве, руско подлого ?
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Ръцете на тия ,,българи " много бели ?