Last news in Fakti

12 Май, 2017 08:36 2 106 1

Село на бунт срещу интернат след убийство

  • момиче-
  • интернат-
  • убийство-
  • драгоданово
Село на бунт срещу интернат след убийство - 1

Жителите на сливенското село Драгоданово излязоха на протест с искане за закриване на интернат за деца с противообществени прояви.

Пред Нова тв хората заявиха, че подозират, че настанени в специализираното заведение са отговорни за смъртта на възрастен човек. Мъжът бил намерен обезглавен на 6 май. Според полицията жертвата е разкъсана от диви животни. Жителите на Драгоданово обаче твърдят, че е възможно да става дума за престъпление.

Хората вече са изготвили подписка за затваряне на интерната, в която са се включили 110-има човека.

Местните се оплакват от редица вандалски прояви, редовно извършвани от децата. Те хвърляли камъни по възрастни хора, чупели паметници на гробището и дори проституирали, казват хората от Драгоданово.

В понеделник мъж бе открит обезглавен в изоставена къща. Главата му е била намерена в съседен двор.

"Той беше кротък човек, не е направил на селото абсолютно нищо. Всичко се обръща на публичен дом, чупят гробищата. Ние като сме на село, дайте да ни ядат кучетата", заявиха потресени жители на селото.

"Положението е излязло извън контрол. Децата не се контролират. Нека да излезе решението на прокуратурата., сподели кметът на селото Станчо Станчев.

"В интерната има 35 деца, от които 5 момиченца и 30 момчета. Детето, което е намерило трупа, е на 12 години. На съвсем случаен принцип е намерило трупа. Нашите деца спазват правилника за вътрешния ред, да, движат се в селото, но те не са затворени. Единственото, което се изисква, е разходките да бъдат организирани и с възпитатели", каза Марин Маринов, зам.-директор на интерната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    10 0 Отговор
    Като не успяха да обяснят как главата след удара в кинескопа се е озовала в съседния двор, сега намесиха и диви животни. Утре чакаме подобна статия, но с намесени божествени сили и извънземни.

    Ако всички си вършеха работата, за която взимат заплата, щеше да е жив чиляка. Държавата е съучастник в убийството. Съдиите са съучастници в убийството. Полицаите и прокурорите са съучастници в убийството.