6 274 2

Разбиха наркобанда от ММА бойци в Бургас

Разбиха наркобанда от ММА бойци в Бургас
Венцислав Михайлов

7 души са задържани и обвинени за участие в организирана престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на наркотици в Бургас.

Това съобщиха на пресконференция главният секретар на МВР Младен Маринов и заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

В събота Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на Теодор Бангеев, Георги Карчев, Илко Паскалев, Димитър Киров, Георги Иванов, Радослав Пехливанов и Филип Чорио за това, че от октомври 2016 г. до юни 2017 г. са участвали в организирана престъпна група, произвеждаща и разпространяваща наркотици на територията на Бургас и около града.

„Става въпрос за една група, която действа изключително конспиративно. Интересното е, че тя не се снабдява от външни снабдители, а сама си произвежда наркотика, който разпространява. Поради тази причина е по-затворена и по трудна за пробиване и проследяване. В същото време с брутални действия, понякога и с побоища без да има пряка необходимост за това – по питейни заведения, по квартали“, посочи Младен Маринов.

В повечето от задържаните са открити наркотици, а в дома на Филип Чорио - в бургаски жилищен блок - е намерена цяла оранжерия.

По думите на главния секретар на МВР, тя е изградена на високо технологично ниво. Според Маринов, групата се е опитвала да наложи монопол върху наркоразпространението в определени територии.

"За оранжерията могат да завиждат всички селскостопански производители, тъй като изцяло функционира без намесата на човешкия фактор – има датчици за влага, датчици за светлина, мери влага на въздух на почва", обясни Младен Маринов.

По думите му оранжерията е много добре маскирана със скрита врата към основните помещения.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов бе категоричен, че държавата няма да допусне ескалация на напрежението и разпределяне на територии между враждуващи банди както в Бургас, така и в региона.

„Това са млади момчета – 93-ти, 96-ти, 98-ти набор. Всичките са от средите на трениращите фитнес и ММА“, допълни той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Митьо от Бургас
  Отговор
  1 20:31  12.06.17
  Горките млади келешчета. Хванали ги с оранжерия за трева и край, страшната нарко група от ММА бойци. Наперени петлета без връзки в полицията. Тъй ли са прай бизнес, тъй ли въ учих.. въй, въй.. А лабовете за джам никой ги не бара, че те се с протекции.
 • Шаран БГ
  Отговор
  2 04:51  13.06.17
  Тъкмо изкарали войниклъка, само едното момченце сега ще ходи в казармата...... Жалко, умни способни и ОФ организацията е дала положителна характеристика.........

Напиши коментар:


Публикувай