1 973 3

14 години затвор за сводник-изнасилвач

Пламен Митров пребивал, връзвал и унижавал жени във вилата си преди 20 години

14 години затвор за сводник-изнасилвач
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Окръжна прокуратура – София постигна осъдителна присъда за Пламен Митрев, обвинен в отвличания, изнасилвания и предоставяне на жени за развратни действия.

Подсъдимият Митрев бил продуцент на телевизионно предаване и като такъв организирал конкурси по красота в страната. През 1997 г. той възложил на Ю.Д. и Ж.Г. да извършат ремонт на вилата му в с. Градец, обл. София, по време на който били свалени дръжките на всички прозорци, а на леглата и дивана в хола били монтирани вериги.

В периода октомври – ноември 1997 г. Митрев се свързал с четири жени с предложения за работа – подновяване на договор с френската модна агенция „Метрополитен“, рекламни снимки на чорапогащници, кожени палта и за календар. Вместо това те против волята им били закарани във вилата му в с. Градец, където били изнасилвани и предоставяни за развратни действия. За сломяване на съпротивата, жените били пребивани, връзвани с вериги, унижавани. С цел постигане на престъпните си цели Митрев ги заплашвал, че ще бъдат инжектирани със свръхдоза наркотик, залети със сярна киселина, а родителите им ще бъдат убити.

Едно от отвлечените момичета, преди да тръгне за уговорената среща, споделила на приятелката си, че отива на снимки с Пламен Митрев, като ѝ показала къде в тефтера си била записала телефона му. След изчезването ѝ приятелят на момичето подал сигнал за случилото се и със съдействието на органите на полицията вилата на Митрев била обградена, а пострадалите освободени.

Съдът призна подсъдимият Митрев за виновен и му наложи най-тежкото наказание за извършените от него престъпления „Лишаване от свобода“ за срок от 14 години, което той да изтърпи при „строг“ режим. Той е осъден да заплати и сумата от по 50 000 лв. за всяка от пострадалите като обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Съучастникът му Пламен Чубриков е осъден на 3 години „Лишаване от свобода“, с изпитателен срок от пет години.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • някой си
  Отговор
  1 16:03  16.06.17
  ОБЖАЛВАНА възоснова на какво бе и давайте им по 200 години пък като искат да обжалват и какви са тези 50000 лв . всичко му се изема и бачка до края на живота си за жертвите..аси тъпата държава дето живеем
 • 1234567890
  Отговор
  2 22:42  16.06.17
  Много пезевенти като тоя има българи. Срамота.
 • 1234567890
  Отговор
  3 23:22  16.06.17
  В пазарджишкия при батко му Чупи голяма любов ще има.

Напиши коментар:


Публикувай