1 042 2

Задържаха 500 000 контрабандни цигари в София

Стоката е иззета от частен имот в столичния квартал "Христо Ботев"

Задържаха 500 000 контрабандни цигари в София
Снимката е илюстративна
Константин Карагьозов

На 15 юни във връзка с придобита оперативна информация служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" на Митница Столична са извършили проверка в столичния квартал "Христо Ботев", в хода на която в частен имот - пункт за изкупуване на хартия и пластмаса, са били открити и задържани 523 180 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки.

Общото количество на цигарите е 52 мастербокса или 26 159 кутии на стойност около 200 000 лв. По-голямата част от тях са били поставени в кашони, укрити в товарното помещение на камион, паркиран на посоченото място.

Претърсени са пункта и паркирания в него товарен автомобил, като откритите в тях цигари без бандерол са иззети и приобщени като веществени доказателства по делото.

Разследването продължава, като при събиране на достатъчно доказателства за виновността на конкретно лице и съпричастността му към държането на така установените акцизни стоки без бандерол, същото ще бъде привлечено като обвиняем.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 14:25  19.06.17
  Дребните риби ги хващаме с голи ръце! И пишем големи статии! А за каналите на контрабандата #Кой да ни осведоми ???????
 • Сандо
  Отговор
  2 06:32  20.06.17
  Тези цигари първо са минали през митницата, през тези същите дето сега уж ги били хванали. И сега се бият по гърдите, хванали ги били,толкова били. Да кажат през кой пункт са минали митницата, че не идват от България, а от някъде другаде.

Напиши коментар:


Публикувай