1 036 6

Перничанка даде 16 000 лева на "ало" измамници

Мартин Христов

77-годишна перничанка дала 16 000 лева на телефонни измамници, използвали познатата схема с провеждаща се полицейска акция, съобщава Дарик радио.

Престъплението било извършено във вторник около обяд. На домашния телефон на живеещата сама жена се обадил мъж, който се представил за полицейски служител и заявил, че в града се провежда спецоперация по залавяне на "ало" измамници.

Мнимият полицай поискал всичките пари, които има жената с обещанието, че след края на акцията ще й ги върне. Казал на пенсионерката още, че е възможно и тя да стане жертва на престъпление, след което потърпевшата била заплашена от друг мъжки глас, който всял страх и паника у нея.

Объркана и изплашена, жената събрала всичките си спестявания от 16 000 лева и ги изхвърлила през терасата. След като няколко часа никой не я потърсил, подала сигнал на тел. 112.

От Областната дирекция на полицията в Перник предупреждават, че през последните няколко дни се наблюдава активност от страна на телефонните измамници. Съветват хората да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. Когато получат подобни обаждания, да се свържат със свои близки или познати.

Властите съветват още сигнали на спешния телефон 112 да се подават и при неосъществени опити за измами.

Перник / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дон Тони
  Отговор
  1 19:23  19.07.17
  Има цели м....лски селища където се строят палати и се тъпкат като прасета, чакат да стане като с палатите на "цар" Киро
 • anonimen
  Отговор
  2 00:11  20.07.17
  dokato ne pochne bagera da im sabara kashcite nama da se sprat ,hvanat izmamnik ,saborena kashca da razberat kakvo e .tia cigani vjujbina pravat sashcoto i navsakade balgarite sme podcenavani zaradi tah
 • Бивша барета
  Отговор
  3 00:43  20.07.17
  А одека ги има тия пари бабичката
 • гост
  Отговор
  4 11:32  20.07.17
  Бедните пенсионери, ревящи че нямат пари и пенсиите не им стигали за хляб, вдигат телефона, после мятат 15-20х.лв без балкона с пълната умисъл, че това е нормално?!? Не са за съжаление. Цял живот да ги е пестила, като й е толкова ума да ги хвърли, то си е нейн проблем. Откъде ги има като е пенсионерка? Моята баба имашe 1000лв за погребението, какви са тези хилядарки в пенсионерите?
 • марко камилов
  Отговор
  5 17:51  20.07.17
  А кметът на Горна Оряховица прави площадка в квартал Калтинец, където същите тези да си правят сватби и тържества.Честито.
 • Роман дизел
  Отговор
  6 22:20  20.07.17
  Имал си бол дал си.Вода донесла вода отнесла.

Напиши коментар:


Публикувай