1 827 0

Баща използва малолетния си син, за да пренесе контрабандна валута

Недекларирани 29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха митническите служители със съдействието на Гранична полиция на ГКПП- Капитан Андреево при щателна митническа проверка на лек автомобил

Маргарита Илиева

Недекларирани 29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха митническите служители със съдействието на Гранична полиция на ГКПП- Капитан Андреево при щателна митническа проверка на лек автомобил.

На 18 август на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил управляван от 51-годишен мъж, който пътувал с жена си и сина си и още двама пътници, всички български граждани.

На митнически пункт Капитан Андреево всички пътуващи в колата заявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране.

При последвалата щателна проверка митническите служители откриват 26 650 щатски долара и 3 500 евро в различни купюри, в чанта, която била преметната през врата на малолетния син на водача на автомобила.

Пред митническите служители и в личните си обяснения бащата заявил, че парите са негови.

На нарушителя е съставен акт по Валутния закон, тъй като не е декларирал пренесените от малолетния му син през границата на страната от трета страна /Република Турция/ парични средства, подлежащи на деклариране.

По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Недекларираната валута с левова равностойност 57 127 лева е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. Работата по случая продължава.

България


Напиши коментар:


Публикувай