2 286 0

Хванаха четирима, снабдявали военен завод с марихуана

Властите са иззели 13 килограма марихуана и незаконни оръжия

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за производство и разпространение на марихуана в Старозагорско. Те са задържани на 26 септември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, подпомогната от служители на ОДМВР-Стара Загора.

Лидерът на групата Г. Г. е задържан в Казанлък, където живее. Той е криминално проявен и осъждан за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Тримата участници П. В., Хр. Т. и Ж. П. са от с. Розово, в землището на което засели канабисови растения на различни места в три ниви с цел производство и разпространение на марихуана.

Според събраните до момента доказателства групата е сформирана през април 2017 г. и е разкрита преди да развие дейността си. Налице са данни, че част от произведената дрога е била пласирана на работници от предприятие на военно-промишления комплекс в Казанлък.

При извършените претърсвания на осем адреса в Казанлък и в с. Розово са открити и иззети 13 кг. марихуана, незаконно притежавана карабина, оптика за оръжие, два заглушителя, дръжка и цев за боен пистолет, както и над 40 патрона с калибър 7,62 мм. Експертиза установява произхода на оръжието, частите и боеприпасите.

На 29 септември 2017 г., по искане на Специализираната прокуратура, Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на ръководителя на групата Ганчо Г. и на двама от участниците. П. В. е с наложена мярка „Парична гаранция“.

България


Напиши коментар:


Публикувай