812 1

Осъдиха мъж, празнувал, пушил марихуана, после запалил кола

Той ще заплати сумата от 4000 лева и лихва

Светослава Ингилизова

Съдът призна за виновен Максим Д., който през нощта на 05 април 2016 г. запалил чужд автомобил в с. Алтимир.

Във въпросната вечер подсъдимият Д. бил в с. Алтимир. Около 20 ч. той приключил работа, след което получил заплатата си. Първоначално останал в стопанския двор, където се почерпил с другите работници, а по-късно започнал да обикаля с автомобила си „Ауди 80” из селото. На една от уличките спрял и изпушил цигара с марихуана.

Преминавайки по улица „П. Канчев”, подсъдимият Д. забелязал паркирания пред една от къщите лек автомобил „Рено Меган Сценик” и решил да го запали. В колата си той имал пластмасова бутилка пълна с бензин. Подпалвачът спрял, отишъл до чуждата кола и я полял със запалителната течност, след което подхвърлил горящо парче хартия към „Рено“-то.

Автомобилът избухнал в пламъци, при което подсъдимият се изплашил и решил да се скрие в дома си в Кнежа. Той веднага се качил в колата си и без да включва фаровете отпътувал на висока скорост от селото, обаче бил забелязан от свидетели и полицейски служители.

От заключението на назначената в досъдебната фаза съдебно-оценителна експертиза е установено, че стойността на запаления „Рено Меган Сценик” възлиза на 4000 лв. Колата била напълно унищожена, тъй като газовата му уредба гръмнала.

С присъда на РС-Бяла Слатина на подсъдимия Максим Д. е наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Съдът е намерил за основателен и доказан иска на гражданския ищец и е осъдил подсъдимия да заплати сумата от 4000 лв. - обезщетение за причинени имуществени вреди от непозволено увреждане, ведно със законната лихва от датата на деянието до окончателното й изплащане.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • dsadsa
    Отговор
    1 11:44  04.10.17
    Тея граждански за това ги плащаме, да взимат пари от другия йхахаьхьахахьахьахасхьсхаьхсхьхьхьхьхьхьхьсхьасьахсхдсахуйдсайхдасдсаьйхсайхьа

Напиши коментар:


Публикувай