2 017 5

29 г. затвор за циганката, удушила баба

Защитникът й смята, че наказанието е прекалено строго

Светослава Ингилизова

Пловдивският окръжен съд осъди на 29 години затвор 38-годишната Донка Петкова, която уби 84-годишна самотна жена в първомайското село Дълбок Извор.

Донка се призна за виновна и беше съдена по съкратената процедура. Това автоматично намали наказанието й, което първоначално беше доживотна присъда, съобщи бТВ.

Донка Петкова е от ромски произход, многократно осъждана за кражби и нападения над самотни възрастни хора. Защитникът й заяви, че ще обжалва присъдата - била прекалено строга за деянието.

Синът на жертвата беше категоричен, че „такъв човек няма право да живее и тази присъда е прекалено малка за стореното”. Петкова трябва да плати 40 хиляди лева кръвнина на наследниците.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  1 15:09  09.10.17
  Каквото и да се каже ще е малко. Съболезнования на близките! Поне сте една от малкото медии, които ги наричат с правилното определение.
 • да се вземе предвид
  Отговор
  2 15:13  09.10.17
  Напълно справедлива присъда, особено предвид и предишните й престъпления. По Тошово време можеше и директно да я отстрелят.
 • Фалшиви новини
  Отговор
  3 15:16  09.10.17
  ДуПеСе електората...
 • Марадона
  Отговор
  4 15:22  09.10.17
  Ако медиите публикуват тези новини самите цигани ще видят че има наказуемост за пресъпленията и ще се озаптят, даже и за тях самите ще е добре, не знам откъде измислиха тая глупост за снисхождение към малцинствата, сега затворите са пълни с цигански тинейджъри и ще прекарат по 10-15 години там, всъщност най-много навредиха на "етноса"
 • Някой
  Отговор
  5 20:57  09.10.17
  Крайно време е да се въведе смъртно наказане или в краен случаи конслагери за такива тази циганка я познавам това и е стотно престъпление а сега държавата (данакоплатеца) ще храни тоз боклук.

Напиши коментар:


Публикувай