2 093 2

Запалиха колата на ключов свидетел по съдебно дело

Мартин Христов

Автомобилът на свидетел по знаково дело е бил опожарен в централен столичен квартал. Пламъците са изпепелили напълно фолксвагена на Генчо Николов, който преди десетина дни призна, че е бил притискан от Наско Димов-Купъра да промени показанията си по делото, което върви срещу него в Специализирания наказателен съд, пише Блиц.

"Купъра ми подаде няколко листа, на които са написани моите нови показания за пред съда, които трябвало да удостоверя пред нотариус. Срещу това обеща да ми даде 10 000 евро. Трябвало да се откажа от досегашните си показания и да поддържам новите. Беше категоричен, че ако откажа ще се справи по друг начин с мен", заяви наскоро Генчо Николов в интервю за столичен седмичник.

По случая със запалената кола на свидетеля започна разследване, което трябва да достигне до извършителя на злодеянието.

Автомобилът е напълно изпепелен, а огнените езици са унищожили и интериора му.

Показанията на Николов станаха причина прокуратурата да поиска промяна в мярката за неотклонение на подсъдимия Наско Купъра. Съдът уважи частично мотивите на държавното обвинение и постанови парична гаранция от 20 000 лева. Прокурорите обаче ще настояват пред Апелативния съд той да бъде задържан постоянно в следствения арест.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 13:17  31.10.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • SSS
    Отговор
    2 10:03  03.11.17
    Будала, вземи му 10000 евро, купи си пушка с тях и го отстреяй, поредната гнида, която няма работа в България.

Напиши коментар:


Публикувай