605 0

Мним лечител опита да измами майка на онкоболна

За услугата "лекарят" поискал 3000 евро и 500 долара

Мартин Христов

Благодарение на навременен сигнал и предприети светкавични оперативни действия, криминалисти на ОДМВР - В.Търново установиха и задържаха извършител на измама, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера 33-годишна жена от Велико Търново подала сигнал в дежурната част на областната дирекция. Обяснила, че чрез интернет с нея се свързал непознат мъж, който се е представил за лекар с ливански произход. Обещал й, че ще й съдейства за лечение на онкоболната й дъщеря в болница в Турция. За услугата поискал 3000 евро и 500 долара. Жената се усъмнила в искреността на подателя и веднага потърсила помощ в полицията.

В хода на стартиралите незабавни действия по разследването, служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» и разследващи полицаи установили извършителя - Р.С., известен на полицията и осъждан. След задържането му в полицейския арест и доклад на материалите в прокуратурата, той е привлечен като обвиняем, а мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Работата по документиране на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Велико Търново / България


Напиши коментар:


Публикувай