3 101 3

Мъж, укрил 700 000 лева данъци, остава в ареста

Събрани са достатъчно доказателства срещу Емил В.

Константин Карагьозов

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Емил В., обвинен в укриване на данъци в размер на 700 000 лв. От пресцентъра на Съдебна палата – Пловдив съобщиха, че съдът е счел, че повдигнатите обвинения са за тежки умишлени престъпления, които са наказуеми с „лишаване от свобода“.

Въпреки ранната фаза на разследване са събрани достатъчно доказателства - писмени и веществени, налице са свидетелски показания, експертна справка и протоколи от процесуално-следствени действия, които обосновават изискуемото от законодателя обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към вменените му обвинения.

Намерените парични средства са съхранявани в банков сейф, който е нает от друго лице, а се ползва от обвиняемия. Според съда е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Съществува опасност при вземане на мярка, различна от „задържане под стража“, обвиняемият да въздейства върху свидетели или да укрие доказателства във връзка с разследваната престъпна дейност.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 23.11.2017 г. от 10.00 часа.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Dino
  Отговор
  1 00:48  19.11.17
  Първоначално при обиските бяха задържани 4 000 000 лева. Днес паднаха на половина. Сега тук са 700 000 лева. До седмица може и за дребно хилуганство да го съдят, или да го оправдаят за липса на доказателства. А парите намерени при обиска в домът му да останат по канален ред за потулване на ситоацията. Ще излезе, че така си е платил това което е трябвало да плати ( да се отчете) . И както обикновено се случват нещата у нас голям шум за три дни, сензация по медиите, само и само нечий бизнес да мине легално в ръцете на други, и всичко се забравя.

  Коментиран от #3

 • Vasik Atanasova
  Отговор
  2 01:51  21.11.17
  ОТ КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ БРЕ !
 • nezavisim
  Отговор
  3 10:21  21.11.17

  До коментар #1 от "Dino":

  Дино, чети баавно, после бааавничко го премисли и чак тогава пиши! Пише открити 4 милиона, а е обвинен в УКРИВАНЕ на данъци в размер на 400000 лв. А парите са от горива!

Напиши коментар:


Публикувай