1 624 2

Разкриха телефонна измама за 70 хиляди лева

Операцията е проведена днес

Светослава Ингилизова

Криминалисти от София и Плевен разкриха телефонна измама за 70 000 лева. Задържани са двама мъже - от Левски и от София.

За кратко време криминалисти от ГД „Национална полиция", СДВР и ОДМВР-Плевен разкриха и заловиха извършителите на голяма телефонна измама на стойност 70 000 лева. Ощетените майка и син от София се разделиха и със златни накити.

Специализираната полицейска операция е проведена днес, 21 ноември. Тя е реализирана на територията на София и Плевен под ръководството на ГДНП и надзора на Софийската районна прокуратура. В резултат на предприетите полицейски действия са задържани двама мъже - И. И. /31 г./ от Левски, криминално проявен и осъждан за измами, и Я. М., /50 г./ от София, криминално проявен и осъждан за кражби.

Двамата са задържани във връзка с досъдебното производство, образувано в Четвърто РУ-СДВР за телефонната измама, извършена на 25 октомври 2017 г. , за която майката и синът съобщили в полицията на 14 ноември.

При последвалите процесуално-следствени дейности на два aдреса в София и в Левски са открити вещи, които посочват съпричастност към измамата. Иззети са и множество СИМ-карти, мобилни телефони, пластики за мобилни карти и други предмети, които имат отношение към осъществяваната от двамата мъже престъпна дейност.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Некой
  Отговор
  1 01:51  22.11.17
  Приемам облози след колко време тези двамата ще са на свобода и ще заработват отново????
 • Шопа
  Отговор
  2 22:03  22.11.17
  До месец.

Напиши коментар:


Публикувай