936 2

15 г. затвор за иранец, опитал да влезе у нас с хероин за над 17 млн. лева

Наркотикът бил запечатан в консервни кутии с доматено пюре

Светослава Ингилизова

Съдът наложи наказание от 15 г. „лишаване от свобода“ на иранския гражданин Амирреза К. (на 43 г.). Той е подсъдим за това, че на 05 юли 2016 г., около 17,30 ч., през Граничен контролно пропусквателен пункт „Лесово“, Ямбол, с товарен автомобил – влекач, марка Scania с полуремарке, без надлежно разрешително, пренесъл през границата на страната - от Турция в България, високорисково наркотично вещество – хероин – 400 бр. кутии с общо нетно тегло 198 616 грама, на обща стойност 17 875 458 лв.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

На подсъдимия е наложена и „глоба“ в размер на 200 000 лв.

Товарният автомобил, с който е било превозвано наркотичното вещество е отнет в полза на държавата. Високорисковото наркотично вещество бе укрито в запечатани консервни кутии с доматено пюре.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

Ямбол / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патриот
  Отговор
  1 20:08  01.12.17
  Че тук за убийство дават по-малко. Явно не се е отчел на Бай Суджук. Подкопава му бизнеса.
 • бай село
  Отговор
  2 14:29  03.12.17
  Перфектна работа ,камиона е конфискуван , шофьора е осъден, и край на проблема! Много е съмнително, дали цялата вина е на шофьора, той ако има достъп до такива количества наркотици , едва ли ще кара камион! Бушоните са за това , да изгарят. Не стана ясно къде отиде наркотичното вещество за 17 милиона ? Товарният автомобил, с който е било превозвано наркотичното вещество е отнет в полза на държавата. А самото вещество вероятно ,е отнето в полза за част от държавниците!

Напиши коментар:


Публикувай