1 003 0

Трима обвинени за запалените коли на затворнически шефове

Мартин Христов

Районна прокуратура-Пловдив повдигна обвинения на трима души за палежите на колите на началника на затвора в Пловдив и на шефа на охраната.

Задържаните са 55-годишният Илиян С., 39-годишният Александър Г. и 25-годишният Цветелин К. Първите двама са обвинени като подбудители, а най-младият - като извършител.

Те са обвинени, че на 18 септември в Пловдив умишлено са запалили лек автомобил „Опел Кадет“, собственост на Стефан Георгиев, началник на група „Надзорно-охранителна дейност“ в пловдивския затвор, а на 30 ноември са запалили и джипа „Опел Фронтера“ на началника на затвора Божил Иванов.

Мъжете са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а днес държавното обвинение внася в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването по случая продължава.

След подпалването на джипа му, Божил Иванов заяви, че няма идея кой може да стои зад подпалването на колата му. Той обаче подчерта, че палежът, както този отпреди два месеца на колегата му – началник на охраната на затвора – Стефан Георгиев, няма да постигнат желания ефект за сплашване.

Пловдив / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай