2 325 10

Автошкола: Купуването на шофьорски книжки продължава

3000 лева струва тя за български граждани и почти двойно повече за онези, които бързат към Европа

Венцислав Михайлов

Купуването на шофьорски книжки в България продължава, категоричен е собственикът на автошкола в Стара Загора Митко Трайков.

3000 лева струва тя за български граждани и почти двойно повече за онези, които бързат към Европа, казва Трайков пред Дарик.

По думите му корупционната схема е възстановена, защото няколко месеца след последните арести в ДАИ задържаните отново са върнати на работа.

"Въпреки многократните арести и показани акции, че се справят с корупцията, всъщност това е един театър пред народа. Арестуват ги, уволняват ги и тихомълком ги възстановяват на работа и всичко продължава по старому", твърди Трайков.

"Виновните са на най-високо ниво", категоричен е той.

Организираното продаване на шофьорски книжки и осигуряването на т.нар. "данък спокойствие" по думите му продължава десет години.

"Вече има фирми, които правят комплексно обслужване - продават дипломи за завършено образование и шофьорски книжки. След поредната мярка, която уж ограничава корупцията, цената се вдигна. Днес книжка се купува за около 3000 лева ако сте български гражданин, а ако не знаете български език и бързате към Европа, цената е 5000-6000 лева", разказва Трайков.

По време на българското европредседателство Митко Трайков и негови съмишленици са решени отново да повдигнат този въпрос в медиите.

"Ако за пореден път се опитат да накажат тези, които се борим с корупцията, сме готови да стигнем и до протестни действия. Останахме малко, единици сме, но сме решени да доведем борбата докрай", категоричен е Митко Трайков

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Българин
  Отговор
  1 15:25  13.12.17
  Трагедия, трагедия...
 • ончо
  Отговор
  2 15:25  13.12.17
  Това се казва демокрация!
 • FUCK OF
  Отговор
  3 15:27  13.12.17
  КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА.............КНИЖКИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
 • Зорлем
  Отговор
  4 15:33  13.12.17
  Както винаги под такава новина питам - колко трябва да си тъп и неграмотен, че да не можеш да си изкараш книжка по нормалния начин? Все пак шофьорския курс не е като следване за мозъчен хирург например!

 • бббббб
  Отговор
  5 15:43  13.12.17
  Публикувано във факти.бг: Арестуват ги, уволняват ги и тихомълком ги възстановяват на работа и всичко продължава по старому" .Защото не са се отчитали на правилното място.Сега ще са послушни и ще знаят кога,къде и на кого.
 • me be re
  Отговор
  6 16:43  13.12.17
  Ей така КОРУПЦИЯТА УБИВА !
 • Будалата
  Отговор
  7 17:11  13.12.17
  Никога не е спирало купуването на книжки. Така е било и така ще бъде.
 • Роман дизел
  Отговор
  8 22:24  13.12.17
  Тея пък много алчни станая май е по евтино да си караш без книжка.
 • карача
  Отговор
  9 10:15  14.12.17
  По-жалкото от историята е това как дори да можеш да караш без грешка на изпита, изпитващия те предупреждава в началото какво не трябва да правиш. Например да минеш близко до спрели коли или кофи по улицата. И така ако не му платиш точно преди самото шофиране на изпита за парите които ти намеква много случайно се оказваш скъсан точно преди финала за близко минаване покрай кола ! Вследствие на което изпита се взима от 3 път и по този начин те късат принудително за да може при всяко явяване да плащаш по 150лв ! По този начин принудително отново си взимат паричките за рошвета които са ти набелязали и който ти не си искал да дадеш. Пълни изроди !
 • Кобрата
  Отговор
  10 16:44  14.12.17
  Срамота, то не стига, че като се запишеш на шофьорски курс, направо ти подаряват книжката, ами и колко глупав трябва да си, за да дадеш 3 000 лева? Те сега за 1 месец ги правят шофьори по нормалния си начин за 600-650 лева. Много жалко, оправия няма да има Войната по пътищата ще продължи.

Напиши коментар:


Публикувай