1 130 3

Две жени хванаха джебчии

Упорство и находчивост срещу престъпността

Стефанаки Йоанис

Две решителни дами заловиха джебчии в столицата в навечерието на празниците.
Гергана Попова, жертва на крадците, успява да ги проследи заедно със своя приятелка.
В залавянето се включва полицията. Готови за помощ са и хората, които пътуват заедно с двете жени в трамвая.
Гергана публикува историята във „Фейсбук“, още докато чака в районното полицейско управление. Целта й е да предупреди хората за опасността, така и да покаже, че има смисъл да сме активни и да се опитаме да се защитим, отбелязва Дир.бг.
В последния работен ден преди празниците Гергана и приятелката й се качили в трамвай 7. Там се оказали и джебчиите - три жени и дете. Били толкова ловки - разказва Гергана, - че докато забелязала, че ципът на чантата й е леко отворен, престъпниците вече били слезли. Тя и приятелката й обаче тръгнали след тях, а междувременно в кошчета край спирките намерили захвърлени портмонета.
Видели джебчийките, които следили, на спирка и се качили заедно с тях в трамвая. Измамниците се опитали да объркат преследвачките, като на следващата спирка слезли и се качили отново. Но двете жени не се помамили.
Междувременно Гергана и приятелката й се обадили на 112 и се свързали с полицията. Служителите на реда заръчали да бъде помолен ватманът да не отваря вратите на трамвая, тъй като са наблизо.
Полицаите дошли за пет минути, а двете жени разпознали една от джебчийките и детето крадец и те били задържани. Другите две измамници успели да се изгубят в тълпата.
Пред „Дарик радио“ Гергана каза, че тъкмо била взела заплата на ръка - 600 лева, и се прибирала към вкъщи. Тогава осъзнала, че й липсва портмонето с цялото възнаграждение и била изключително нещастна.
"Замислих се на колко хора, които с честен труд са изкарали парите си, са объркали празниците", спомня си тя.
И решила да сподели историята си във Фейсбук, за да бъдат предупредени хората и да са на щрек, както и да знаят, че в такива случаи, когато човек е по-инициативен, може да се стигне до положителна развръзка.

България


Още по темата

 • Заложническа драма в Харков

  Заложническа драма в Харков

  Мъж взе заложници в украинския град Харков, съобщи ТАСС. Мъжът е нахлул в сградата на местна поща. Според полицията той твърди, че носи пояс с ...
  30.12.2017
  936
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 13:36  27.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 2 17:30  27.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • незнайко
  Отговор
  3 11:24  28.12.17
  Крумовия закон трябва да влезе в действие, иначе няма оправия !

Напиши коментар:


Публикувай