Last news in Fakti

29 Декември, 2017 20:32 9 720 28

Наглост: Джебчийка преби жена в центъра на София

  • джебчийка-
  • побой-
  • кражба-
  • джебчийство

Причината - циганката била изобличена в кражба

Наглост: Джебчийка преби жена в центъра на София - 1
Стопкадър: БНТ

Джебчийка нападна и наби клиентка в магазин за дрехи в центъра на София. Причината - циганката била изобличена от пострадалата в кражба и заловена на местопестъплението.

Нападнатата жена пожела да остане анонимна от съображения за сигурност, защото всеки ден е в този район. На 27 декември вечерта тя решава да разгледа намаленията в известен магазин за дрехи на бул. "Витоша".

"И както знаете, когато има намаления, в магазините е лудница, хора навсякъде, бутат се, аз съм с раница, вървя си и си разглеждам, в следващия момент усещам докосване, обръщам се, тя се прави на разсеяна, все едно си пазарува, усещам след това второ докосване и на третия път гледам раницата ми разкопчана", започва разказа си потърпевшата пред репортера на БНТ Карина Караньотова.

При вида на разкопчаната раница, станалата жертва на обир млада жена започва да крещи - "Крадла, върни ми портмонето! Помощ!"

"И оттам тя ме хваща за косата, сваля ме на земята и започва да ме налага, да ме рита и да ме обижда. След като вече ме нарита, тръгва да излиза, аз обаче се развиках и заключиха вратата на магазина, задържаха я и се обадиха на 112", споделя още тя.

Хванатата на местопрестъплението джебчийка е откарана в Първо районно управление и задържана за 48 часа.

Става ясно, че жената е арестувана и преди за същото провинение. Това е втори случай на залавяне на джебчии от потърпевшите за последната седмица. В социалните мрежи друга пострадала сподели как е успяла да направи засада на улични крадци в трамвай номер 7 и благодарение на намесата ѝ, полицията успява да ги арестува.

От полицията съветват да бъдете нащрек винаги, когато сте на оживени места и добавят, че по време на коледните празници имат само 4 регистрирани случая на крадци в търговските обекти. Причината за това е, не че кражбите са намалели, а защото хората все по-рядко сигнализират.

"Всеки един гражданин, който е потърпевш на такова престъпление, е хубаво да си подаде жалбата, за да могат да бъдат залавяни тези извършители", апелира Борислав Муеров - началник на ГД "Охранителна полиция" към СДВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    78 3 Отговор
    Абе кви са тия закони в БГ бе в Турция що няма джепчийки. И кво е това полицаите да си вършат работата .

    Коментиран от #25

  • 2 НИК

    88 1 Отговор
    Също така казаха че крадлата от трамвая е регестрирана 48 пъти за кражба затова като ги хванеш яко бой на място че други последствия няма да има за нея
  • 3 факт

    43 0 Отговор
    сигурно е от тези дето ги пуснаха, око набитата е съдийка спукана и е работата ама надали
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Красимир Велчев

    76 0 Отговор
    Не е лесно за един народ,да е под циганско иго.Вече 30год.злощастният български народ е под такова.Дали руснаци или
    турци или китайци няма значение ,но някой трябва ,да ни освободи.
    Ще се получи добър ефект ако по време на европредседатеството циганите оберат ,някой и друг европейски политик в София.Нека разберат докъде ни докараха.
  • 6 123

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Браво":

    Смелите сте избягали, правилно ли съм разбрал!?
  • 7 Абонатката

    59 1 Отговор
    Джебчийките ме обираха 4 пъти в градският транспорт. Полицайте много добре ги познават, дори им знаят имената. В редките случаи, когато ги задържат и ги пуснат, те /джебчийките/безнаказано продължават да "работят". И така повече от 25 години. Явно добре си плащат на полицията!!! И до кога ще търпим всичко това, до кога ще ни обират, както в транспорта, така и домовете ни? Хората отдавна нямат доверие в полицията и не обявяват кражбите и обирите! Извършителите винаги са "неизвестни"!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    24 11 Отговор

    До коментар #7 от "Абонатката":

    Как очакваш с такова мислене като твоето, да се промени държавата ни?
    Та ти дори не може да проумееш, че не полицията вкарва в затвора, а съда!
    Кой измисля законите - пак ли полицаите?
    Виновниците за анархията в държавата ни са дУпетатите, а не куките!
    Докато се настройваме един срещу друг, м...лите ще безчинстват!
  • 10 АГАТА

    26 1 Отговор
    Егати законите които имаме. Задържат ги по 48 часа и ги пускат. С тези закони щом само това можете, задръжще к.ми и не го пускайте :)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 😀😀😀

    40 3 Отговор
    Данъкоплатеца препоръчва на родната милиция да си върши работата за която и се плаща, защото ще започнем да се въоръжаваме и тогава ще станат излишни. Не, че сега не са.
  • 13 PlimP

    18 1 Отговор
    иначе ако миризляк от НАП веднага ще скочат
  • 14 mediator37

    39 1 Отговор
    Лекарството е колективен бой на място, както скоро имаше клип за хваната джебчийка в МОЛ в Узбекистан . Узбечките я шамариха и ритаха организирано, влачиха за косата, метоха пода с нея. Може би и чупене на ръцете от китките плюс поне по един пръст на ръка е добро решение.
  • 15 соросоидни кърлежи

    23 1 Отговор
    когато една държава се управлява от идиоти и крадци,така става...друго обяснение нямам..
  • 16 чалма тв

    12 2 Отговор
    Не може да ги обвиняваш тези хора.Те нямат работа, която могат да вършат, просто още не измислена такава. Най добре се получава при тези от махалата-крадене,убиване,насилване и получаване на социални помощи за многочислено семейство,където майката на 10-12г. а баба на 24г. браво...Какво ще правят в затвора, по добре да ги пратим в парламента при дупетати ,и едни и други крадат...
  • 17 Цани

    16 0 Отговор
    Малий тава пце циганско с кеф ще го размажа,ама с голям кеф,
  • 18 Гого

    15 0 Отговор
    Иска да да ядат юмруци и ритници това е лека,за тези мръсни боклуци.
  • 19 бял

    14 2 Отговор
    И понеже няма смисъл да се обаждате на милицията,щото ги пуска,счупете им ръцете и краката и в канавката
  • 20 БГБГ

    19 0 Отговор
    Не обвинявайте полицията,а съда и адвокатите.В БГ законите са писани от адвокати и либерасти.Случи ми се преди над 10г.Арест на джебчийка с портмонето,свидетел,потърпевша.В съда адвоката й пледира че го е намерила и като съвестен гражданин ни го е предала.Съдията я пуска и разделя парите с адвоката.А аз псувам на ум щото дори патроните ми са от пластмаса и с истекал срок на годност. Сега работя друго защото ми писна да се подиграват с труда ми.
  • 21 Ник

    10 0 Отговор
    Режеш и рацете и ви гарантирам ,че това ще е последният случай на джебчийство
  • 22 Горд Българин

    12 1 Отговор
    Да те оберат да те набият за това и да те е страх след това да си покажеш лицето все едно престъпникът си ти Обичам българия
  • 23 гестапо

    9 0 Отговор
    Да не дава господ да хвана такава измет да се опитва да ме краде,директно и чупя ръцете в китките и лактите, не ми пука от полиций ,милиций и секви паляци
  • 24 Гого

    6 0 Отговор
    По вероятно да е от мургавият електорат на Герб!
  • 25 Джендо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Кой ти каза , че няма качи се в дъждовен ден на метрото.Казвам го защото съм потърпевш.Ходихме и направихме оплакване в най близкия полицейски участък с мой приятел турчин.И естествено нищо.Дори български джебчии ходят да гастролират там.
  • 26 Колю

    6 0 Отговор
    Сухожилие на палец и показалец. Порязала се е докато бърка в джоба или в чантата. Всеки може да си носи бръснарско ножче или остър малък сгъваем който е бил там случайно отворен. Регистрирани са и след дни да я намеря пак ще я оперирам и ще викам повече от нея ,че ме краде в момента. Щото те май са с повече връзки и права от нас. За пример Варненския нов град Игнатиево и околностите като Слънчево и Изгрев. Никой не ги пита от къде тез пари за три етажни къщи и коли по над 100000 лв. Иначе щели да пращат съдия изпълнител ако не можеш да си платиш парите за данъци. Да живеят Герб и всички преди тях .
  • 27 дранйе

    4 0 Отговор
    фани я откини и кубето кат падне на земята шутове у бубреците ма яко докато не пикне кръв и най добре е ако имате остър нож да им режете по 1 2 пръста,аз така правя и не краднат
  • 28 Човек

    2 0 Отговор
    Ако хвана това животно крадливо дето е посегнало на момичето ще го размажа от бой!