1 246 2

Съдът остави в ареста младежите, взривили банкомат в София

Решението за мярката подлежи на обжалване

Венцислав Михайлов

Софийският градски съд наложи мярка задържане под стража за двамата 18-годишни младежи, които взривиха банкомат в София на 28 декември.

Според съда имало опасност лицата да извършват отново престъпление, предаде Дарик радио.

Двамата 18-годишни младежи бяха задържани за взривения в края на 2017 г. банкомат на булевард "Панчо Владигеров" в столичния квартал "Люлин".

Устройството, поставено в помещение за свободно ползване, беше взривено около 3.30 ч. през нощта, но извършителите не успяха да откраднат пари, поради включване на алармата.

Двамата задържани - Валентино Валентинов и Даниел Лулев заявиха пред съда, че съжаляват за стореното. Даниел каза, че изключително много съжалява за постъпката си и е съдействал на полицията. Той помоли съдията да не му налага най-тежката мярка, защото сега е 12 клас и ще има изпити.

Валентино каза почти същото, че безкрайно много съжалява за постъпката си и това е нещо, което никога отново няма да му мине през главата, след като вижда какви са последствията. Задържаният заяви още, че не смята, че той и Даниел са опасни за обществото и са съдействали на полицията не само, за да имат чиста съвест, но и за да предотвратят подобни престъпления за в бъдеще.

И двамата адвокати на задържаните поискаха по-слаба мярка за неотклонение, но съдията заяви, че счита, че двамата са съпричастни към извършването на двете престъпления - взрив на имущество и опит за кражба в тежки размери. Стойността на взривения банкомат е 27 000 лв., а сумата в него била 96 000 лв.

Съдията подчерта, че въпреки, че не е налице опасност, двамата да се укрият, е на лице опасност да извършат престъпление отново, независимо, че не са осъждани преди това.

Решението за мярката подлежи на обжалване.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • коки
  Отговор
  1 22:29  07.01.18
  Смяааах ако бяха с "мръсно "криминално досие щяха да знаят на кой да "кихнат" и сега нямаше да се чудят кво да правят
 • Темидец
  Отговор
  2 06:27  08.01.18
  Ма съжалявали те душички нещастни,изпити имали,съдействали майко,видяли какви са последствията,тепърва ще си ги носите последствията,като се правиш на сърцат да извършиш нещо,трябва да имаш и задник да си понесеш "така наречените последствия".Сега изпитите ще ги взимате задочно след година,две!

Напиши коментар:


Публикувай