1 674 0

Водач на бетоновоз отива на съд за смъртта на жена

Инцидентът е стана през 2016 г.

Водач на бетоновоз отива на съд за смъртта на жена
Снимка: ПРБ
Светослава Ингилизова

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 66-годишен мъж, който при управление на бетоновоз, причинил смъртта на жена.

Обвинението срещу Васил К. е за това, че на 26 ноември 2016 г. в Горна Оряховица, в двор на предприятие „Сага – 2000“ ООД, като шофьор на специален автомобил изпълнил задълженията си немарливо и причинил смъртта на Ценка Х.

Около 12,30 ч. обвиняемият спрял управлявания от него автомобил на бетоновия възел, като изчаквал да бъде натоварен с необходимото количество бетон. В същият момент пострадалата вървяла през плаца, спряла да разговоря с работник и като приключили разговора, продължила към бетоновия възел, където по това време бил бетоновоза. След напълването му и измиване на фунията, работник дал знак с ръка на обвиняемия, че е готов. Тогава обвиняемият започнал движение с автомобила напред. По същото време пострадалата била пред бетоновоза, в следствие на което се реализирал удар с автомобила. В резултата на катастрофата жената починала.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

България


Напиши коментар:


Публикувай