2 765 7

Съдят ученик, убил свой връстник в час

Мартин Христов

В Окръжния съд в Плевен утре започва процес срещу 15-годишен ученик, срещу когото е повдигнато обвинение, че е причинил смърт на свой връстник.

Инцидентът стана по време на час по биология в училище "Христо Ботев" в град Славяново на 3 май, 2017 г.

Подсъдимият Т.С. е обвинен, че макар и непълнолетен, е могъл да разбира значението на деянието си и да ръководи постъпките си, и така е причинил смърт по непредпазливост на Р.Д. в следствие на умишлено нанесена лека телесна повреда. Според обвинителния акт, внесен от Окръжната прокуратура, това е станало в началото на третия час. Между подсъдимия и пострадалия възникнало леко спречкване, при което Т.С. нанесъл удар с ръка в брадичката на Р.Д., съобщиха от съда.

Последният се опитал, но не успял да удари съученика си. В този момент Т.С. го ударил втори път в главата. Р.Д. загубил равновесие, паднал на пътеката между чиновете и си ударил главата в пода. Започнал да трепери, получил гърчове и конвулсии.

Присъстващите се обадили на тел.112, откарали момчето до поликлиника, но лекарите там установили, че е неконтактен и не дава признаци на живот. Започнали реанимационни процедури, обадили се на Спешна помощ, опитали сърдечен масаж, обдишване с кислород и други, но усилията останали напразни и Р.Д. починал.

Причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, в резултат на нанасяне на два удара в областта на лицето, падане на тялото и удара на главата в пода.

Плевен / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дон Тони
  Отговор
  1 12:59  05.02.18
  За съжаление материала се оправя в ТВУ-та и Детска Педагогическа Стая, с добра дума не се оправя това което Тате мутричката разваля в къщи
 • РОМ
  Отговор
  2 14:24  05.02.18
  Хубава работа ама българска.българска не се пише вече с главна буква.

  Коментиран от #4, #5

 • Расулюлах
  Отговор
  3 17:35  05.02.18
  Нали църкахте против пионерчета и чавдарчета...живков бил тираничен диктатор а демокрацията е нещо хубаво и жадувано от народа е на ви я
 • 4 20:12  05.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ттков
  Отговор
  5 16:05  06.02.18

  До коментар #2 от "РОМ":

  Високо-алкохолна напитко Р0М, думата „българска“ НЕ СЕ ПИШЕ с ГЛАВНА БУКВА и никога не се е пишела! Това е прилагателно, което само в началото на изречение може да се напише с главна буква. Върни се в 3-ти калс, ако изобщо си ходил на училище и си припомни основните правила в българският език, който очевидно не ти е майчин език! Колкото до престъплението се надявам потърпевшото момче да си получи заслуженото и жалко за отнетия детски живот. Да почива в мир починалото дете!
 • СУЛЬО И ПУЛЬО
  Отговор
  6 22:19  07.02.18
  Може ли някой да посочи държава,в която някой, безнаказано може фа бие полицак.Аз, поне не зная такава.После искаме полицията фа е ефективна.Чакам отговор.
 • 721бтр
  Отговор
  7 11:20  02.07.18
  Ако спазването и правилното употребяване на прилагателните,съществителните правеха от изглеждащите хора хора????? Малко се съмнявам

Напиши коментар:


Публикувай