1 852 4

Осъдиха условно бивш шеф на ”Напоителни системи”

Мартин Христов

Окръжният съд в Шумен осъди условно бившия шеф хидротехнически район в „Напоителни системи“ в Шумен Юлиян Вълчев.

48-годишният мъж бе признат за виновен за умишлена безстопанственост като ръководител на предприятието и получи наказание 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според обвинението Вълчев, който в качеството си на длъжностно лице и при условията на продължавано престъпление, от началото на август до 13 септември 2013 г. не положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество, от което последвала значителна щета - 49 003 лева.

С присъдата си съдът го лиши и от правото да заема определена държавна или обществена длъжност за срок от 2 години. В момента Юлиян Вълчев е директор на общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ в Шумен, където е бил назначен на 29 ноември миналата година.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 22:12  12.02.18
  Щом български съд е отсъдил осъдителна присъда, значи здраво е нагазил лука. Но, няма нищо. Като отиде на Върховен съд там ще плати както му кажат и ще го оправдаят. Ако не вярвате - моля, почакайте решението на ВКС.

  Коментиран от #2

 • Браво
  Отговор
  2 06:44  13.02.18

  До коментар #1 от "Темида":

  Абсолютно точно. Изключително прогнила съдебна система. Нагласени назначения, лоби, корупция и мега наглост пред народа. Само че народа си го заслужава, щом седи и гледа безучастно.

  Коментиран от #4

 • гост
  Отговор
  3 10:09  13.02.18
  Това е само едно от доказаните престъпления, а той може да е направил 100 такива, някое за 5х.лв, друго за 50х.лв. Имах близък, който беше пак на подобен пост в Северозападна България и макар по документи да бе с две висши образования, този човек беше неук и отвсякъде тарикат, пропит с криминални помисли. Затова бе назначен, да пописва договори с измамни фирми и да точи пари, а максимума бе да го отстранят. Неефективна държава няма как да се оправим така.
 • 4 11:36  14.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай