2 089 2

Заловиха над 37 кг хероин в кола на Дунав мост

Мартин Христов

Над 37 кг хероин в автомобил с италианска регистрация заловиха митнически служители на ГКПП Дунав мост.

Колата, управлявана от албански гражданин, постоянно пребиваващ в Италия, се явила на трасе „Изход" на ГКПП-Дунав мост 1 на 5 март 2018 г. сутринта.

Митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика" на Митница Русе я насочили за щателна проверка, въпреки че шофьорът, който пътувал сам, декларирал, че пренася само лични вещи. При огледа на автомобила митническите служители установили някои нехарактерни изменения в конструкцията на пода на автомобила.

В тайниците те намерили общо 68 пакета с бежово прахообразно вещество. Всеки от пакетите е с приблизително тегло 550 грама. Направеният полеви наркотест показал, че веществото е хероин. За случая е уведомен разследващ митнически инспектор и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Русе. Образувано е дознание.

Албанският гражданин, уличен в наркотрафик, е задържан с прокурорска мярка за 72 часа в русенския следствен арест.

По предварителни данни стойността на задържания наркотик по цени на съдопроизводството е за над 1 500 000 лева. Взети са проби за лабораторен анализ.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЦАР КИРО
  Отговор
  1 16:50  06.03.18
  Само в Горна Оряховица и В.Търново никой не закача контрабандистите с прякори Картофа, Нитата, Македoнеца, Скорпиона, Ероса... Кой ли ги пази?? май заплащат такса спокойствие
 • Свръхаз
  Отговор
  2 17:18  06.03.18
  Ти това дето го копираш като коментар от къде го знаеш? Че и няма вече форум, където не си го постнал!

Напиши коментар:


Публикувай