1 552 5

През ден обират магазин в София (ВИДЕО)

Загубите са от порядъка на три-четири хиляди лева

Светослава Ингилизова

Крадци ограбват столичен магазин през ден. Поне по три кражби всяка седмица засича собственикът на магазина през охранителните камери, които е монтирал. Крадците задигат най-често по няколко шоколада, но от по-скъпите, съобщи Нова тв.

Потърпевшият подавал много жалби в полицията, но вече е на път да се откаже, защото набезите продължават.

Янко Маринов е сложил по-скъпата си стока до касиерите, за да възпре кражбите.

„Поне по една кражба на ден съм абсолютно сигурен, че се осъществява”, казва собственикът.

„Проблемът е не в малките и невинни кражби от деца. Това са наркомани, които изнасят стока за големи суми и после я продават в други обекти”, казва той.

„Със сигурност ги продават на половин цена, за да си набавят наркотик или нещо друго. Насочват се към големи и скъпи марки, а предимно шоколади, защото са по-лесни за пренасяне и изнасяне от обектите”, разказва той. Според него най-вероятно крадците работят по поръчка на различни търговски обекти, тъй като се насочват към определени марки.

Загубите му са от порядъка на три-четири хиляди лева, но Янко добавя, че престъпниците обикалят и други обекти. За подобен тип кражби често не се повдигат обвинения, а дори и да бъдат хванати крадците, често е трудно да се докаже престъплението, разказва собственикът на ограбвания магазин.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 10:22  07.03.18
  Ако губиш по 3-4 хиляди месечно вземи за същата сума две яки момчета и ги сложи за няколко дена някъде на скрито да следят постоянно камерите. Да хваната двама-трима пък да им направят по една екскурзия до Витоша. Да видим ще се върнат ли и ще посмеят ли останалите да пипат.
 • от про Кур атурата
  Отговор
  2 10:26  07.03.18
  "често е трудно да се докаже престъплението, разказва собственикът на ограбвания магазин." Обаче, ако се опита да се защити, ще види колко е лесно да се докаже, че е действал "неправомерно".

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 10:49  07.03.18

  До коментар #2 от "от про Кур атурата":

  един го набарах с пита кашкавал - ама от скъпия. Настигнах го и бой бой - ама бате вика, гладен съм, децата няма какво да яде. Викам му що не гепи етиния тогава бе твойта кожа - и пак шутове тупалки..на дроб го направих, преди да успее да се отскубне и избяга

  Коментиран от #4

 • 4 11:03  07.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  5 15:26  07.03.18
  В нормалните страни и за кражба на дъвки те арестуват и регистрират. Какво значи да са снимани с видими лица, ръст, коса и телесни мерки, как прибират стоката, а после било трудно за доказване. МВР са пълни смешници. Те отказват да гонят селяк, който умишлено си пълни резервара и тръгва, без да плати. Снимани с номер на кола, обаждаш се на МВР и те казват, че няма да дойдат. На мен ми нанесоха телесна повреда втора степен на 10мин извън града и МВР пак отказаха да дойдат. Е за какво са тези данъци?

Напиши коментар:


Публикувай