Last news in Fakti

30 Март, 2018 17:23 3 214 7

Съдят Принца за убийството на готвача му

  • кирил христов-принца-
  • убийство-
  • готвач

Първото разпоредително заседание на Бургаския окръжен съд в процеса срещу 61-годишния бизнесмен Кирил Христов-Принца, обвинен за смъртта на дългогодишния си приятел и главен готвач в собствения му ресторант - Никола Колев - на 63 години, ще се проведе на 12 април т.г.

Припомняме, че Колев бе застрелян от упор със законно притежавания пистолет на Принца- „Зиг Зауер“ на 17 април 2016 г., пише .burgasinfo.

Кърватата драма се разигра малко преди 22 часа в градината на ресторант "Принц Кирил" в Стария Несебър. Христов, според обвинението, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - произвел четири изстрела със пистолета, насочени към саксия на палма в градината. Малко по-късно, когато готвачът Кольо се качил в джипа на столичен бизнесмен с хотели по морето, Христов се приближил към колата и отново произвел изстрел. Куршумът влязъл отдясно в гърдите на Колев, засегнал е големи кръвоносни съдове и е излязъл странично. Смъртта е настъпила незабавно.

За това деяние Христов е обвинен в умишлено убийство по чл. 115 от НК.

Обвинението срещу него претърпя няколко метаморфози до влизането на делото в съда.

Първоначално Христов бе обвинен в умишлено убийство, но след проведени нови следствени експерименти и експертизи, обвинението бе трансформирано в много по-леко - за причиняване на смърт по непредпазливост. Районната прокуратура в Несебър обаче скочи срещу новото обвинение и в крайна сметка Апелативната прокуратура се произнесе срещу преквалифицирането на обвинението в по-леко.

Христов не се признава за виновен.

„Как ще признае вина по това обвинение. Никога! Юридически погледнато, не е възможно да има евентуален умисъл. Той изобщо няма умисъл, нито да го убие, нито да го нарани. Това е един вид случайно събитие“, коментира адвокатът на Христов Благой Потеров.

Защитата определи казуса като „правна безсмислица“ и изрази съмнение, дали пък все пак магистратурата не действа предубедено в случая. Юристът се позова на заключението на тройна съдебно-трасологична експертиза, извършена от специалисти от Националния институт по криминалистика и криминология в София, според която става въпрос за случайно събитие, а Принцът изобщо не се е целил в Колев. Адвокатът се отнася скептично към действията на прокурорка от Апелативната прокуратура в Бургас, която за да „обори“ експертното становище „започнала да мери колко сантиметра са стъпките му от колата“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идиот

    24 1 Отговор
    В Булгаристан:
    убиваш ром- 20+ години;
    убиваш куче- 10+ години;
    убиваш котка- 5+ години;
    убиваш българин- 2- години и то условно!

    Сами си правете изводите!

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Иво

    3 0 Отговор
    примитивен народ....

    Коментиран от #6

  • 3 Garrincha

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Идиот":

    Убиваш циганин, бе колега ... какъв ром ? Ром е алкохолна напитка !
  • 4 въпрос

    5 0 Отговор
    На това му се вика гнусна история! За съжаление ние изобилстваме от такива. Напил се Принца, размахал законния си пищов, случайно убил човека. Сега ще го оправдаят, убийство по непредпазливост, а той пак ще се напие, пак ще размаха законния си пищов и пак ще уцели някого по непредпазливост. Простено му е, нали е "принц"! Някой може ли да ми отговори на въпроса, а именно, ЗАЩО У НАС ПОНЯТИЯТА БИЗНЕСМЕН И ПРЕСТЪПНИК В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ? Но не какъв да е престъпник, а такъв извън законите, ако това нашето въобще са закони, за такива само условни присъди, ако все пак стане някаква грешка, с предсрочно освобождаване.
  • 5 Ivan

    8 0 Отговор
    Познавам "Принца" от Горна Баня, стреля без да мисли като е пиян. Вадил ми е пистолет, винаги ходи с "Зиг Зауер", преди имаше два такива. Със сигурност го е убил.
    Но съм сигурен че ще му се размине, както винаги. Има дебели връзки.
  • 6 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Иван4о, както винаги бъркаш Мафията с народа. Мафията ни е наследство от съветската власт и до един наистина са простаци и цървули, независимо дали са в бизнеса или властта. А на българския народ ти м... оценка не можеш да даваш. Ако примерно бяхме като турците, другородец като тебе нямаше да остане жив.
  • 7 отговор

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Идиот":

    Оставете циганите на мира! Гледайте себе си. Всичко зависи от оправията в държавата. Когато си в безизходица, остава ти само да се бориш да оцелееш. И ние, българите, сме преживели оцеляване на косъм съвсем скоро. Без електричество, без хляб, без вода, километрични опашки за кисело мляко от 4 часа сутринта. Много хора помнят. И знаят колко е трудно да съхраниш някакъв морал в борбата си за оцеляване. Важно е какви сме ние извън циганските квартали. А никак не сме цветя за мирисане. Поне повечето от нас. Разни синковци на видни бащи се стрелят за дрога, крадат за дрога, всичко правят за дрога. А тя уж е забранена. Разпасалият се "принц" сигурно няма да получи подобаваща присъда, това е България, т.е. Чалгария, тук чалгата и беззаконието процъфтяват!