Last news in Fakti

6 Април, 2018 12:00 1 637 4

Екстрадираме в Мароко член на "Ислямска държава"

  • науфал захри-
  • мароко-
  • ислямска държава

Законът в Мароко предвижда до 20 години затвор

Екстрадираме в Мароко член на "Ислямска държава" - 1
Науфал Захри

Заподозреният за тероризъм Науфал Захри ще бъде екстрадиран в Кралство Мароко, където да бъде съден. Решението на Хасковския окръжен съд от четвъртък е окончателно и не подлежи на обжалване. Това стана възможно след като 35-годишният мароканец даде съгласие да бъде върнат на властите в Мароко, пише в. "Монитор".

В родината му го очаква обвинение за лоялно членство в Ислямска държава и заемане на командна длъжност в йерархията на една от най-опасните терористични организации.

Захри е обвинен, че освен член, е набирал средства и участвал в обучения на нови членове на Ислямска държава. Носел е колан с експлозиви, гранити калашник и пистолет.

Законът в Мароко предвижда до 20 години затвор по тези обвинения. В съда Науфал Захри заяви, че тъй като няма вариант да остане в България като бежанец, е съгласен да бъде екстрадиран в Мароко.

Мъжът не скри страха си , че може да бъде измъчван или убит в килията си от друг затворник.

Науфал Захри беше заловен на турската граница с група нелегални мигранти в началото на година. След залавянето им на браздата край Сладун той е представил фалшиви документи за самоличност и се е обявил за сириец, но после службите са установили истинската му самоличност. Захри имаше също фалшива испанска лична карта и други подправени сирийски документи. Обикновено екстрадирането става факт от седмица до десетина дни след съдебното решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КурУмпиран

    7 3 Отговор
    Човекът е предпочел да го убият в Мароко, отколкото да седи тук в тая скапана Държава.
  • 2 Иванов

    2 1 Отговор
    Даешки инструктор показва как се взривява пояс с експлозиви пред новобранците- ВНИМАВАЙТЕ, НЯМА ДА ПОВТАРЯМ!
    БУМ!
  • 3 Нострадамус

    4 5 Отговор
    Ще дойде време и България ще екстрадира и поддръжниците на РУСлямската държава.
  • 4 ххх

    7 0 Отговор
    Кьор фишеци!