Last news in Fakti

14 Май, 2018 13:06, обновена 14 Май, 2018 13:21 3 864 5

ГДБОП разби две наркогрупи в Софийско

  • гдбоп-
  • даниела начева-
  • наркотици

Властите са задържали общо 6 души

ГДБОП разби две наркогрупи в Софийско - 1

На 11 май служители на ГДБОП са неутрализирали 2 паралелно действащи организирани престъпни групи, които са се занимават с производство и разпространение на наркотици. Това каза на брифинг в Апелативната специализирана прокуратура Даниела Начева, зам.- административен ръководител на Специализираната прокуратура, цитирана от агенция „Фокус“.

"Задържани са 6 лица, 3 от които са се занимавали с производство на наркотични вещества, а останалите 3 с разпространението. Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група. Дейността на едната група е било производството на наркотиците, а другата изцяло се е занимава с разпространението“, поясни Даниела Начева.

„Специфичното е, че количеството на наркотика е било съобразявано с потребностите на пазара“, коментира тя и уточни, че в съботните дни например количествата са били двойни. „Срещите между пласьорите са били чести, предавали са се малки количества наркотично вещество“, поясни прокурорът.

„Специализираната апелативна прокуратура внесе в Специализираната прокуратура искане за вземане за най-тежката мярка „задържане под стража“. Лицата са обвинени в две отделни производства“, посочи Даниела Начева.

Всички задържани лица вече са били осъждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 diferent

    12 1 Отговор
    Конкуренцията трябва да се ликвидира.
  • 2 реклама

    11 0 Отговор
    на активна дейност!Вложете повече фантазия и тези 6 човека ги направете 5-6 групи!За транспорт,за суровини,за охрана...60000 фуражки на една шепа хора....
  • 3 Иванчо

    5 0 Отговор
    И след като са били вече осъждани ?? Защо да не ги осъдим още веднъж, за да може след това, като ги хванат пак, да пише, че са били два пъто осъждани :D
  • 4 Чурулик чурулик

    4 0 Отговор
    Ко са прават дрога има насекъде у кръчмите и чалгарниците у софето и не само у софето...идете в пм идете в домби идете wake up идете по ялта идете на метрополисите идете на другите наркомански партита идете на мирафиори до арената и там се прават партита и афтъри..насекъде тея де излазат са тотално изтрещели и неадекватни и друсани идете в студенския там е същото но куките не флазат вътре щото им е платено да не флазат а висят отвънка и спират поединично и рекетират нещасниците ...лично го виждам това всеки ден и нощ
  • 5 емо73канар

    1 0 Отговор
    Шеф на МВР : Хванах ме ги щото не отчитат частта от парите на вожда Виниту.