1 611 1

Вандал потроши с брадва вратата на мъж заради неуредени сметки

Вандал, потрошил с брадва входната врата на мъж от Роман, бе изпрашен на подсъдимата скамейка, съобщи BulNews.bg. Делото срещу В.Г. се гледа преди дни в районния съд в Мездра, където магистратите постановиха условна присъда от 8 месеца затвор. Причината за агресията били неуредени сметки.

От документите по делото става ясно, че подсъдимият е жител на Криводол, с основно образование е, безработен и е бил осъждан, но е реабилитиран.

Нападението е станало на 2 ноември миналата година в Роман. Разбеснелият се мъж грабнал брадва и тръгнал да отмъщава на съгражданина си Й.В., като насече входната му врата. Докато забивал брадвата обаче, собственикът на апартамента извикал полиция.

Униформените се отзовали светкавично и закопчали 44-годишният нападател. Той бил задържан за 24 часа в ареста, като едва преди дни бе осъден за постъпката си.

Освен условната присъда, В.Г. ще трябва да заплати и разноските по делото в размер на 214 лева. Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред врачанския окръжен съд.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 12:25  28.05.18
    Условна присъда (никаква реално) за изключително опасно деяние, рецидив, няма да плати дори вратата на човека. Страхотно наказание, правосъдие е неточна дума. За какво въобще водят дела, а не си го нахранят и пуснат човека, даже може и да му напазаруват за ден-два.

Напиши коментар:


Публикувай