Last news in Fakti

12 Февруари, 2012 14:56 2 860 11

Ромско меле в Чирпан, две жертви

  • роми-
  • меле-
  • чирпан
Ромско меле в Чирпан, две жертви - 1
Снимка: БГНЕС

Два ромски клана спретнаха кърваво меле в Чирпан. Причина за скандала са реплики, разменени между жени от двете ромски фамилии. Повод за словесната престрелка е съпругът на една от тях. След употреба на алкохол, една от фамилиите решава да защити честта си и отново атакува другата, въоръжена с подръчни средства -  брадви, мотики, вили, лопати, дървени сапове и метални тръби, съобщават от пресцентъра на областната дирекция на полицията в Бургас.

В резултата на мелето, разиграло се снощи около 22.00 часа, загиват двама души. Това са 43-годишен мъж, ударен в главата, и 41-годишна жена, откарана в болница с фрактура на черепа, причинена от удар с твърд предмет.

От едната страната на барикадата са братята Ч.Д., 43 годишен, И.И., 34 годишен, И.Д., 45 годишен, сина му – Д.Д., 21 годишен / всички от Чирпан/ и 18 годишния П.С., също от Чирпан. Срещу тях застават К.С., 31 годишен, брат му – Б.С., 41 годишен, сина му - Т.Т., 24 годишен, Б.С. 24 годишен и К.А., 41 годишна / всички от Чирпан/.

Пострадали са трима с най-различни наранявания. Един от тях е прострелят в лявата раменна кост със самоделно огнестрелно оръжие, изработено от тръба

На местопроизшествието е извършен оглед. Проведени са претърсвания и изземвания на четири адреса, разположени на чирпанската улица «Победа». Намерени и иззети с : самоделно направен пистолет, неустановен модел и калибър, брадва, две мотики, вила, две лопати, три дървени сапа и метална тръба, с които са били въоръжени сбилите се фамилии.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че убийството на Ч.Д. е извършено от 31 год. К.С. от Чирпан, а убийството на К.А. - от 21 годишния Д.Д. от Чирпан. Констатирано е, че спрямо самия Д.Д. е извършен опит за убийство от 24 годишния Т.Т. от Чирпан, който със самоделно огнестрелно оръжие, пригодено за стрелба с патрони 12- ти калибър, му е причинил фрактура на лявата раменна кост.

К.С., брат му – Б.С. и Т.Т. са задържани за срок до 24 часа, а Д.Д. е приет за лечение. Случаят е докладван в Старозагорска окръжна прокуратура – работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 борисоввввввв борислав

    0 0 Отговор
    Жалко,че само 2
  • 2 ку клус клан

    0 0 Отговор
    две болести по малко.

    Коментиран от #11

  • 3 Димитър Николов

    0 0 Отговор
    ЧИРПАН ВЕЧЕ КЪМ ОБЩИНА БУРГАС ЛИ Е,НЕ ЗНАЕХ.АМИ ПО-ЧЕСТО ДА СТАВАТ ТАКИВА КАВГИ МЕЖДУ РОМИТЕ.
  • 4 българан-ов

    0 0 Отговор
    ...Хайде някой да намери на картата
    гр.ЧиПран -не в Индия,както може да се заблуди
    някой,а у нас,в България!
    Изглежда,това е успяла само авторката!
  • 5 баи мангал

    0 0 Отговор
    аз човек циганин също бе бате
  • 6 Бял човек

    0 0 Отговор
    Върви ги интегрирай
  • 7 ...................

    0 0 Отговор
    Добре,че няма жертви от спешна помощ,каквато е традицията.
  • 8 соти

    0 0 Отговор
    Е що само двама бе.......!!!!! М......те не знаят ли че трябва повечко да се тепат??? Е що само двама бе........требаше целата маала!!!!!
  • 9 географ

    0 0 Отговор
    ...Брей,тоя Бургас като област вече се е
    допрял до Пловдивско чак,ако се вярва
    на не особено умния автор!
    Всъщност-той(тя) се е доказала отдавна
    като такава,така че-нищо ново под слънцето....
  • 10 НЕДКО САВЧЕВ

    0 0 Отговор
    радостното в случая е, че никой не се е хванал да ги разтървава и са довели нещата докрай! Браво, давайте така в същия дух докато не останете.
  • 11 asd

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ку клус клан":

    2 ша умрат, 20 ша са родят ;) няма как да не останат, напротив, ще стават още повече.