Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 13:40 2 313 0

Хладилна чанта с фалшиви парфюми

  • парфюми-
  • менте-
  • митници
Хладилна чанта с фалшиви парфюми - 1
Снимка: Агенция "Митници"

Хладилна чанта, пълна с фалшиви маркови парфюми, заловиха митническите инспектори на митнически пункт Лесово при проверка на лек автомобил с румънска регистрация. Иззетите парфюми менте са от 26 различни търговски марки, между които „Givenchy”, „Azzaro”, „Nina Ricci”, „Paco Rabanne”, „Gucci”, „Kenzo”, „Hugo Boss” и др. и са в опаковки от 75 до 100 ml.

Автомобилът марка „Форд Фокус” е пътувал от Турция за Румъния през България, управляван от 31-годишен румънски гражданин с инициали I. C. На българския граничен митнически пункт шофьорът е обявил, че не пренася стоки или валута за деклариране. При извършената щателна митническа проверка са открити 50 флакона недекларирани маркови парфюми в хладилна чанта в колата и в куфар с лични вещи на шофьора.

Срещу I. C. е издаден акт за нарушение на Закона за митниците и за случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки парфюми в изпълнение на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА