Last news in Fakti

28 Юни, 2018 10:53 2 367 19

Ботевградските цигани остават в ареста, един - с 18 присъди, друг - с 16

  • цигани-
  • ботевград

Георги Метов - Мусата, който събрал тълпата срещу полицаите, е с богато криминално досие

Ботевградските цигани остават в ареста, един - с 18 присъди, друг - с 16 - 1

Районният съд в Ботевград остави в ареста трима от задържаните след мелето в циганската махала в града, станало в нощта на събота срещу неделя. Единият от тях е с 18 присъди, а другият - с 16. Днес (28 юни) ще се гледат мерките за неотклонение и на другите трима души, арестувани след размириците.

До ексцесиите се стигна след сигнал за силна музика. Докато опитвали да въдворят ред, униформените са замеряни с камъни, дървета и дори с цели пейки. Нанесени са щети на патрулка и на колите на жандармерията.

Разследващите продължават работата и по случая със задържаните криминално проявени в града, сред които синът на Владимир Пелов. Преди два дни те бяха задържани като част от група, занимавала се с убийства, взривявания и палежи. По информация на "Нова телевизия" групата е действала от около пет години. Владимир Пелов е бил част от нея.

Сред обвиняемите е и Георги Метов - Мусата. Той има богато досие за кражби. Ще отговаря за това, че е събрал тълпата, която напада полицаите.

Метов поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че е болен от диабет. Съдът обаче му определи най-тежката мярка - задържане под стража, защото имало опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Друг сред задържаните е Светлан Николов. Обвинен е в хулиганство и повреждане на имущество на МВР. За него се твърди, че е човекът, хвърлил пейка по полицаите. Срещу него се води и друго досъдебно производство. Бил е обявен и за общодържавно издирване.

Третата задържана е жена - единствената с чисто съдебно минало и единствената, признаваща вината си. Изпочупила служебен автомобил на МВР. Укривала се е осем часа преди да бъде вкарана в ареста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шансу Имамов

    3 42 Отговор
    А полицаите ко търсят в 2 часа в маалата?Нека си празнуват хората,нищо не са сторили,ако влязат в някоя българска дискотека в 2 няма ли да стане същото.

    Коментиран от #2, #5, #10, #14

  • 2 Хасан

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шансу Имамов":

    Братко МИСЛЯ че Корана ги ЗАБРАНЯВАШЕ тези неща , ИЛИ ????????
  • 3 МВР

    35 0 Отговор
    Защо не са стреляли се питам? Самозащита си е реално
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бтг

    27 0 Отговор
    Живея в близост до блока и махалата не можете да си представите за какво става на въпрос в последните години с тези цигани и музиката която надуват по цяло лято. В Ботевград както стана ясно нямаше полиция която да ги озапти, правят им забележка и си тръгват без никакви резултати. На около 300 400 метра съм от въпросният блок и махалата лятото е невъзможно да се спи на открехнат прозорец дори и на затворено е трудно. Изкарват някакви уретби огромни и буквално до центъра се чува шума, не мога да си представя какво им е на хората в близките блокове но има супер много оплаквания. Благодаря на жандармерията и полицията, да са живи и здрави те и семействара им, че затвориха тези рецидивисти от който целия град е вдигнал ръце!
  • 8 hgkgh

    18 0 Отговор
    Само от Пелов ги беше страх, те пък го застреляха...
  • 9 Е как не!

    5 0 Отговор
    Трябва да ги пуснат що пък не!имали били по 18 присъди!!!ами значи ако нямаха ,какво?!?!имат правото да бият и чупят ПОЛИЦЕЙСКИ глави и коли ли?!?

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    7 0 Отговор
    Това само показва, че те няма да се поправят колкото и присъди да им изпишат. Това също означава, че съдиите се подиграват на хората, защото тези са на по 30г. а са съдени 18 пъти, което значи пълно абдикиране на правната система. Като сметнеш, че едно дело се води минимум по 1-2г. то си представете за каква криминална дейност става дума и това е живот, който тези никога няма да си променят. Единственното е да ги вкарат за по 20г. за рецидив и нападение над длъжностно лице и да правят така със всеки дръзнал да напада полицията. Тогава полицията ще има достатъчно сила, за да се справи с такива изверги, които тормозят цели квартали и буквално диктуват дали ще има мир и спокойствие или не. Българите спазват закона, подават сигнали и са принудени да търпят мизерията, а циганите правят каквото си поискат.

    Коментиран от #19

  • 12 Шансу Имамов

    0 10 Отговор

    До коментар #10 от "Циганин долен!":

    Айде покажете малко култура и уважение,първо не съм сиганин а ром и то наполовина,баща ми е турчин,второ в тая държава съм се родил и си плащам данъците наравно с дбугите,и трето при нас го няма тоя див национализъм символ на комплексите ви.

    Коментиран от #13, #16, #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 безпартиен

    6 0 Отговор
    Решението е едно и се нарича ПРЕМАХВАНЕ НА АКУМУЛАЦИЯТА!Тогава няма да има 18 присъди,а само 1 но пък каква-сбор от 18 по колкото години е всяка!Защо нито един политик и от управляващи и от опозиция не каза нищо,не предложи промени и в НК и в НПК?Защо мълчат и тези в МС които са длъжни да предложат такива закони,които им дават възможност да изпълнят обещаното преди избори?
  • 16 Stoich

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Шансу Имамов":

    Ром не беше ли лека алкохолна напитка?
  • 17 Виц на деня!

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Шансу Имамов":

    Намери се първия получовек, дето си плащал данъците! В сънищата ли бе?
  • 18 Само олово за тая паплач!

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Е как не!":

    А имат ли право да налапат по един куршум и да се кротнат, че хората са вдигнали ръце от тях?!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.