Last news in Fakti

30 Юли, 2018 15:23 2 113 2

Пожарът в "Царските конюшни" започнал от покрива

  • царски конюшни-
  • пожар-
  • полиция-
  • прокуратура

Огънят е започнал отгоре - надолу, е установил първият оглед, стана ясно от думите на шефа на СДВР Ивайло Иванов. Днес Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство, съобщи градският прокурор Емилия Русинова. Тя уточни, че в момента се извършва втори оглед на мястото.

"Не изключваме нито една възможност - умисъл, небрежност или техническа неизправност", каза шефът на СДВР, като думите му бяха подкрепени от градския прокурор.

Той обясни, че сградата е много стара, имало е пропадания както в коридорите, така и в някои от помещенията на втория етаж. В част от помещенията е имало стари мебели, други части са били необитаеми, а на първия се намирали фирми. При огледа на тавана не е забелязано да има електроинсталация. По думите на Ивайло Иванов все още не е локализирано мястото откъдето е започнал огънят. Сигналът е подаден в 3:14 часа в нощта срещу неделя, но шефът на СДВР не можа да конкретизира от кого.

При първоначалния оглед е установено, че в сградата не е имало взлом, а взломирането на входа е от тези, които са гасили огъня. По думите на шефа на СДВР собствеността на МВР в царските конюшни не е годна за ползване. Тя била на втория етаж. "Нали не очаквате, че МВР си е запалило собствеността?", пошегува се Ивайло Иванов.

По-рано днес културният министър Боил Банов каза, че сградата, която пламна в нощта срещу неделя, е собственост на МВР.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Несъгласен

    4 0 Отговор
    Според мен, пожарът е започнал не от покрива, а от водопровода и се е разпространил по маслено-бензиновия филм върху него.
  • 2 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    ПО ВАЖНО Е КОЙ ЩЕ ВЗЕМЕ ЗАСТРАХОВКАТА ,ТОВА Е ИСТОРИЯ ,КВО МВР ,ВСИЧКО ОПРПАСТЕНО ,ЕДИН ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА НЕ ОСТАНА ,СКОРО ЩЕ СЕ БИЯТ И ЗА ГР ТОАЛЕТНИ