Last news in Fakti

9 Октомври, 2018 15:20 2 370 3

Мъжът, убил бившия си зет - с 96% инвалидност

  • дългопол-
  • инвалид-
  • зет-
  • тъст

Семейна драма зад убийството в Дългопол

Мъжът, убил бившия си зет - с 96% инвалидност - 1
Снимка: Varna24

Варненският окръжен съд определели постоянна мярка „задържане под стража“ на Мартин П., обвинен в убийство на млад мъж, който преди години живеел с дъщеря му на семейни начала.

На 6 октомври тази година, в здравния пункт в Дългопол е потърсил помощ млад мъж, след като е бил намушкан с нож. Малко по-късно пострадалият починал.

55-годишният обвиняем признал, че е намушкал бившия мъж на дъщеря си. Престъплението, в което е обвинен, е тежко умишлено и се наказва с лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години.

В съдебната зала защитата на Мартин П. посочи, че той е с 96% инвалидност поради слепота с едното око и една обездвижена ръка. 55-годишният обвиняем бил в дома си и готвел, когато бившият мъж на дъщеря му нахлул със сила и започнал да го удря и рита. Между двамата отдавна имало конфликт, тъй като убитият Стефан обвинявал Мартин за влошените отношения и раздялата с жена му, от която има две деца.

По-възрастният мъж държал нож в ръката си и при опит да се защити намушкал веднъж, но фатално по-младия Стефан.

Варненската прокуратура уточни, че все още не е готово освидетелстването на Мартин П. за нанесените му травми от пострадалия и се надява това да стане другата седмица. Пред Варненския окръжен съд беше представена информация и за предишно условно осъждане на Мартин П. през 2016 г. за вещно укривателство, като деянието е извършено в рамките на изпитателния срок.

Решението на Окръжния съд във Варна може да бъде обжалвано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    8 3 Отговор
    Инвалид? Вещно укривателство! Убийство! ТЕЛК? 96 % трябва да е неспособен да се обслужва сам, ама...

    Коментиран от #2

  • 2 Надя

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Прав си, аз съм дъщерята на Стефан и не мисля че е приемливо и законносъобразно това негово наказание, тъй като вече водим делото от 2 години, а така и не получихме възмездие!!!!
  • 3 Надя

    0 0 Отговор
    Че не е*