Last news in Fakti

14 Ноември, 2018 10:02 2 431 7

Измамник отне от художник картини за 35 000 лева

  • откраднати-
  • картини-
  • георги паунов

Мошеникът се представил за братовчед на твореца

Измамник, представящ се за братовчед на известния художник Георги Паунов - Паунеца /74г./ от Вършец, е бил задържан вчера в София, а част от отнетите картини на Паунов са намерени там, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

На 25 септември тази година Георги Паунов получил обаждане по мобилния си телефон от непознат, който се представил за неговия братовчед, носещ същото име - Георги Паунов. Художникът не бил виждал своя роднина със същото име от детските им години и го поканил на гости във Вършец, след като непознатият предложил да съдейства за продажба на картините му на колекционери в София и чужбина.

Двамата се срещнали на два пъти във Вършец в периода от 26 септември до 10 октомври тази година. Георги Паунов предал на мнимия си братовчед, който на възраст бил като истинския, 70 картини с размери 50х50 сантиметра и 70х50 сантиметра на приблизителна стойност 35 000 лева, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

В началото на месец ноември непознатият престанал да вдига своя телефон и Паунов потърсил връзка с братовчед си чрез други роднини. Той се свързал с истинския си братовчед Георги Паунов и разбрал, че е измамен. Тогава подал жалба в полицията и по случая било образувано досъдебно производство.

Мнимият братовчед е бил задържан при опит да продаде част от картините на Георги Паунов - Паунеца в магазин на булевард "Македония" в София. Оказало се, че това е Младен М./69г./ от Плевен, който и в София се представял за Георги Паунов. В квартирата му, намираща се на същия булевард, били намерени 20 от картините на Георги Паунов - Паунеца, които били подписани от художника с неговото име. Младен М. е задържан, разследването на случая продължава.

Георги Паунов - Паунеца е сред най-известните художници от българския северозапад. Той има над 30 самостоятелни изложби у нас и в чужбина, негови картини са притежание на галерии и колекционери в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, България и много други страни. Той рисува с маслени бои красотата на природата и портрети на хора, живее на остров Корсика във Франция и в родния си град Вършец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    4 1 Отговор
    Много стабилен и готин човек! Познавам го лично! Радвам се, че измамникът е разкрит!
  • 2 хаха

    3 5 Отговор
    Айде бълха го охапала.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "хаха":

    Абе не е така , защото парите си ги е изкарал с труд и талант. Не ги откраднал като повечето севдо бизнесмени в България.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПАТРИОТА

    2 0 Отговор
    Мдаа..чета..прочитам и препрочитам "Факти" пък и други медий включително телевизия,радио...много..много информация...и все със крими новини..тоз обрали,друг заклали,трети се сбили...чудя се какво става със това общество..със този народ..до къде ще ни доведе тази псевдодемокрация..където всеки си прави безнаказано,каквото си пойска..особенно младите са изключително безконтролни,не зачитащи никакви закони и задръжки...нямам думи..това е хаос..боже помогни им да се вразумят!
  • 7 Без име

    0 0 Отговор
    И кво стана сега? Полицията и прокуратурата пуснаха крадеца под гаранция за да избяга и да се скрие за да не се разкрият тия поръчители от горе с които крадците работят. Полиция и прокуратура укриват далаверите и измамниците на високо ниво.