758 2

Мазилка падна върху ученик в класна стая

Ученикът е с охлузвания на ръката

Тихомир Шумов

Дете пострада, след като мазилка падна от тавана на класна стая. Инцидентът е станал в училище „Христо Ботев” във варненския квартал "Аспарухово”. Ученикът е с охлузвания на ръката, предаде "Дарик".

Класната стая ще бъде ремонтирана, а цялата сграда е проверена, съобщиха от Община Варна. Проверка по случая е назначена и от Регионалното управление на образованието.

През последните години на училище "Христо Ботев" са отпуснати над 100 000 лв. за ремонти на покрива и на санитарни помещения, за подмяна на дограми и на котел.

Оглед на сградния фонд на варненските училища започва по инициатива на общинската дирекция "Образование и младежки дейности". Оттам припомнят, че директорите на учебните заведения са разпоредители с делегирани бюджети, в рамките на които са длъжни да поддържат в изправност материално-техническата база.

При необходимост и преценка те имат възможност да предлагат ремонтни дейности за включване в капиталовата програма на общината.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • цоне
  Отговор
  1 18:43  10.01.19
  По татово време в 3 или 4 клас така ми падна една картина на Георги Димитров от стената на главата... първата реакция на учителя тогава беше, да види картината .... дали и няма нещо! Никой не би обърна внимание, нито на кръвта, нито на цицината....
 • дискриминация
  Отговор
  2 09:15  11.01.19
  и мазилката не аресва асан

Напиши коментар:


Публикувай